Streetball pálya avató


2017-11-20 18:42:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Streetball pálya avató főképe
Korábban beszámoltunk már arról, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Kosárlabda Club közös összefogásával a Perutz Stadion vendég szektora mögötti területen kültéri streetball pályát építenek. A munkálatok során előbb elvégezték a területrendezési munkálatokat, hogy a korábbi betonos pályára az Egyesült Államokból érkezett pályaelemeket megfelelően el tudják helyezni. Ezután helyére került a palánk is, így minden készen állt arra, hogy a nagyközönség is birtokba vehesse a pályát. A vadonatúj kültéri kosárlabda pálya átadó ünnepségét hétfő délután tartották, melynek keretében rövid műsort adtak a Black Bunny Rock'n Roll Club gyermek és serdülő táncosai, majd dr. Áldozó Tamás polgármester és Hernádi Tamás, a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket.
- Nagy öröm, hogy a futballisták mellett a kosárlabdázók is otthonra lelnek a stadionban - fogalmazott avatóbeszédében a polgármester. - Az országos szövetség és a pápai egyesület is sokat dolgozik azért, hogy népszerűsítse a sportágat, ehhez még társult a sikeres magyar szereplés az Európa-bajnokságon, reményeink szerint ezeknek minden pozitív hozadéka érzékelhető lesz városunkban is. Az önkormányzat örül, hogy kivehette a részét a beruházás megvalósulásából, azt kívánom, hogy járjon ide minél több gyermek, tanuljanak sokat és jussanak el oda, hogy idővel ha komolyabban kosarazni szeretnének, kopogtassanak a kosárlabda egyesület öltözőjének ajtaján.
A PKC elnöke, Hernádi Tamás köszönetet mondott a városnak és a szövetségnek, amiért ez a projekt sikeresen megvalósulhatott, és reményét fejezte ki, hogy mostantól még többen hódolnak majd a városban a kosárlabdának. A klub elnöke hozzátette a beruházás mintegy 6,5 millió forintból valósult meg. A beszédeket követően dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Hernádi Tamás, a klub elnöke és Vajda József, a PKC szakmai igazgatója átvágta a nemzeti színű szalagot, átadva a pályát a sportág pápai és környékbeli szerelmeseinek. Mint megtudtuk, a szövetség célja a projekttel az, hogy a B33-as kosárlabda sportágat népszerűsítse. A B33-as szakágban - amely az ifjúsági olimpia műsorán is szerepelt - a csapatok fél pályán, egy palánkra játszanak. A csapatot három fő alkotja, plusz egy csere. A mérkőzés kétszer öt perces félidőből áll, amennyiben szükséges - döntetlen állásnál - kétperces hosszabbítás(ok) jön(nek). A támadásoknál 10 másodperc áll a rendelkezésre a dobási kísérletre. Az a csapat a győztes, amelyik előbb éri el a 33 pontot, függetlenül attól, hogy éppen hol tart a játékidő.

Képek:


Címkék: kosárlabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!