15 pápai úszóérem


2017-11-20 15:32:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


15 pápai úszóérem főképe
13 egyesület 229 úszójának részvételével a Várkertfürdőben rendezték meg az Úszósuli Körveseny első fordulóját. A verseny célja ezúttal is az volt, hogy a megyei és környékbeli egyesületek, úszóiskolák úszóinak versenylehetőséget biztosítsanak és a kevés rutinnal rendelkezőket sikerélményhez juttassák. Ennek érdekében a Magyar Úszó Szövetség aktuális korosztályos ranglistáján az első húsz között szereplő úszókat külön indították és értékelték. A Várkertfürdő 25 méteres medencéjében 31 pápai induló küzdött meg az érmekért, a hazai versenyzők teljesítményére nem is lehet panasz, hiszen két arany-, nyolc ezüst- és öt bronzéremmel összesítésben az előkelő negyedik helyet szerezték meg.
- 229 résztvevő közel 700 nevezését regisztráltuk a körverseny első fordulójára, ami nagyon szép szám - mondta Babai Gergő, a Pápai Úszó Sportegyesület edzője. - Hozzánk hasonlóan más egyesületek is szívesen vesznek részt ebben a négy állomásos sorozatban, ahol kezdők és kevés versenytapasztalattal rendelkezők ugyanúgy megmérettethetik magukat, mint a rutinos sportolók. Pápa ezen kívül még egy alkalommal lesz helyszín, emellett Veszprémben és Szombathelyen is találkoznak a sportolók.
A versenyen a legtöbb aranyérmet - 17-et - a Győri Úszó SE sportolói szerezték meg, akik az összetett pontversenyben is az élen végeztek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!