Aszfaltozzák a Várkert utat


2017-11-20 15:32:23  | cikk: HuHa  | 


Aszfaltozzák a Várkert utat főképe
Ma és holnap végzik a Várkert úton az első réteg aszfalt felhordását a teljes pályaszerkezetre a Várkert úton. A munkálatok ma reggel kezdődtek meg a Gróf út felőli oldalon, a kivitelező szakaszosan húzza be a felületre az aszfaltot fél-fél útpálya szélességben - tudtuk meg Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől.

Az aszfaltozás idején félpályás útlezárás van érvényben az érintett szakaszon, ez pedig torlódással jár. A forgalmat jelzőőrök irányítják, a közlekedőknek a nagy munkagépeket kerülgetniük kell, ezért érdemes elkerülni ezt az utat még holnap is.
Az alsó réteg aszfaltozása honap befejeződik

-Az úton kétrétegű aszfaltburkolat megerősítés készül, jelenleg az alsó réteget, a kötőréteget készítik el a kivitelezés teljes hosszában. Ezt követően szintre emelik az aknafedlapokat és a munkák befejezéseként ráhúzzák a kopóréteget - mondta.

A most behúzott aszfaltréteg 4-6 cm vastagságú, a következőkben kiépítendő kopóréteg pedig szintén 4-5 cm vastagságú, így a most még látható szintkülönbség a járdák és kerékpárutak csatlakozásánál el fog tűnni a munkák végére, vagyis az előírásoknak megfelelő 0-2 cm-es fellépők maradnak csupán.

Áldozó Tamás polgármester a munkálatok helyszínén úgy fogalmazott, minden jelenleg folyó útfelújítás fontos városi gyűjtőutat érint, ez pedig a forgalom elnehezülésével jár, ami most érzékelhető leginkább a Várkert úton. Hozzátette, az aszfaltozást heteken át sok munka előzte meg, szegélyeket építettek, rendezték a csapadékvíz elvezetést és örömteli, hogy most már az aszfaltozás is megkezdődött. Így hamarosan, a használatba vételi engedély beszerzését követően már teljes egészében birtokba vehetik a közlekedők az utat, és egy jó minőségű út áll a pápaiak rendelkezésére.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!