A szalag jelkép, megtiszteltetés, felelősség, bátorság - Szalagavató ünnepélyek Pápán (Frissítve!)


2017-11-18 12:35:42  | cikk: Babos Petra  | 


A szalag jelkép, megtiszteltetés, felelősség, bátorság - Szalagavató ünnepélyek Pápán (Frissítve!) főképe

A hagyományokhoz hűen idén is a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumának végzőseire került fel elsőként a városban a diákévek végének közeledtét jelző piros-kék szalag. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében rendezett szalagavató ünnepélyre zsúfolásig telt az intézmény szülőkkel, barátokkal és ismerősökkel, hogy együtt ünnepeljék ezt a szép iskolai eseményt.

A középiskolákban - ilyenkor tél elején - szalagavatóra készülődnek a végzősök. Olyan különleges pillanat ez, amit az ember csupán egyszer élhet át az életében. Ez a pillanat visszatekintés a közösen eltöltött időre, amit soha nem fogtok elfelejteni – mondta ünnepi beszédében Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tagintézmény-vezetője.

- A ma este kitűzésre kerülő szalag jelkép. Az összetartozás jelképe. Annak a jelképe, hogy hosszú éveken keresztül együtt voltunk, szerettük, tiszteltük egymást. Tettük mindezt az iskolánk keretei között, mert ez az iskola értetek van, volt és lesz. Mi, Közgázos tanárok, a hagyományos értéket képviseljük. Munkánkkal igyekszünk olyan embereket nevelni, akik számára a tudás, a becsület, a bátorság és a tisztesség az igazi érték. Tetteink mögött mindig ott van a jó szándék, a segíteni akarás. A közgázos diák ezért tudja, hogy a szalagot viselni nem csak megtiszteltetés, de felelősség is, mivel egy elismert, neves iskola diákjai vagytok. A jó hírnevet azonban csak úgy lehet fenntartani, ha mindannyian, diákok és tanárok, egyaránt küzdünk érte. A szalagot hordani bátorság is, hiszen figyelmeztet, hogy hamarosan nagy reményekkel telve, ismeretlen utakra léptek. Jelzi, hogy már a felnőtt élethez kell komoly célokat kitűznötök, melynek érdekében jó döntéseket kell hoznotok, és minden nap küzdenetek kell terveitek megvalósulásáért – emelte ki a tagintézmény-vezető a Közgáz szalagavató ünnepélyén.

Berta Ildikó hangsúlyozta, nagyot álmodni, célokat kitűzni nem tűnik nehéznek. Felelősségteljes, fontos döntéseket viszont csak úgy hozhatnak, ha kellő önismerettel rendelkeznek.

-Az iskolában eltöltött évek tapasztalatai, örömei adhatnak számotokra elég útravalót, hogy sikerrel vegyétek a további akadályokat. Őszintén kívánom, hogy ne tévedjetek el, hogy találjatok magatokban kapaszkodókat, hogy megtanuljátok elfogadni és elviselni a közelgő felnőtt létet. A konfliktusok és küzdelmek árán vagy ellenére is merjetek élni, hinni, szeretni. Teljesen tisztán, emberi módon, mert Ti viszitek tovább az élet és emberség zászlaját, mert ti is átélitek majd gyermekeitekben az emberré nevelés szépségét és felelősségét – zárta gondolatait a tagintézmény-vezető.

A jeles alkalmat szimbolizáló szalagot az osztályfőnökök tűzték fel a végzősökre.

Hírportálunk folyamatosan frissíti fotókkal az egyes intézmények szalagavató ünnepélyeit.

Képek:

nincsenek képek


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /home/P/papaesvideke.hu/papa-ma/oldalak/melleklet/ballagas2017.php on line 88