Egy hely, ahol otthon lehetsz - Nyílt nap a Refiben


2017-11-12 22:47:50  | cikk: ha  | 


Egy hely, ahol otthon lehetsz - Nyílt nap a Refiben főképe

Nyílt napot tartottak a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma iránt érdeklődő diákok és szülei számára. Az intézmény négy osztályt szeretne indítani a 2018/2019-es tanévben: a gimnáziumi képzés keretében egy-egy négy- és hatosztályos általános tantervű, valamint az emelt szintű természettudományos (matematika illetve biológia) osztályba várják a jelentkezőket. A művészeti szakgimnáziumi OKJ-s képzés pedig festészet-grafika és néptánc-színpadi táncos szakokon indul.

A nyílt napra érkezőket a szépen felújított iskolaépület dísztermében köszöntötte Gránásiné Bácsi Tünde igazgató, aki az iskolában induló képzésekről tájékoztatta a megjelenteket. Kiemelte az iskola családias jellegét. - Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne - idézte Tamási Áront az igazgatónő, majd folytatta: - Aki a Refibe jár, az megtapasztalhatja, hogy itt otthonra lel, olyan közösségre, mely segíti, támogatja, de követel is - mondta. Vadász Márta vezető vallástanár arról beszélt, hogy a Refi mindig is híres volt nyitottságáról, s ma is felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül várják a diákokat.

A francia lektor is tartott órát a nyílt napon

A hatosztályos gimnáziumi képzésre jelentkezők az utolsó két tanévben elért osztályzataik figyelembe vételével nyernek felvételt. A négy évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők az utolsó két tanévben elért osztályzataik mellett a magyar és matematika egységes írásbeli felvételi vizsgán megszerzett pontjaik összesítése után, a szóbeli meghallgatást követően kialakított sorrend alapján nyernek felvételt. A szóbeli meghallgatás, a leendő osztályfőnökkel és vezető tanárokkal történő beszélgetés célja a kölcsönös ismerkedés, a jelentkező diák motivációinak a megismerése. A művészeti szakgimnáziumi tagozaton 2014. szeptember 1-jén, felmenő rendszerben kezdték meg 4+1 évfolyamos képzésüket, amelyen a gimnáziumi tananyag mellett emelt óraszámban tanítják a szakmai tantárgyakat. Az érettségi vizsgák letétele a 4. év végén, az OKJ szakképesítés megszerzése az 5. év végén történik.

Mácsodi Eszter nagyon szeret a Refibe járni

A nyílt napon minden választható képzés tanóráiba bepillantást nyerhettek az érdeklődők. A gyurátzos Brenner Boglárka néptáncol, ő a művészetis képzésre fog jelentkezni, de mint mondta, számára fontos az iskola egyházi jellege is, a hitélet. Az érdeklődők beszélgettek tanárokkal és már refis tanulókkal is. Mácsodi Eszter a természettudományos képzésre jár, a biológiát tanulja emelt óraszámban, nagyon szereti a Refit. - Aki olyan iskolába szeretne járni, ahol a tanárok nem csupán leadják az anyagot, hanem törődnek is a diákokkal, aki szeretne egy jó közösséghez tartozni, annak itt a helyi nálunk - mondta a diáklány.

A program végén az érdeklődők megtekinthették az internátust is. Nyílt napra december 9-én, szombaton várják még a leendő hatodikosokat és kilencedikeseket a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumába.

Képek:


Címkék: Refi | nyílt nap | református
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!