Hétvégén aszfaltoznak a Török Bálint utcai körforgalomban


2017-11-09 12:21:33  | cikk: HuHa  | 


Hétvégén aszfaltoznak a Török Bálint utcai körforgalomban főképe
Pénteken és szombaton aszfaltozási munkákat végez a kivitelező a Török Bálint utcai körforgalomban, emiatt a csomópont csak korlátozottan lesz használható - hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón, melyen a városban folyó útfelújítások előrehaladásáról adott hírt az önkormányzat. Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője elmondta, a pénteki és szombati aszfaltozás idején, felváltva lesz használható a Török Bálint utcai oldal és a Bezerédi utca felőli oldal, így biztosan nagy torlódásra kell számítani. Az osztályvezető azt kérte, aki teheti, ezeken a napokon kerülje el a csomópontot.
A hétvégén kiegyenlítő réteggel húzzák be a török Bálint utcai körforgalmat

Az útfelújítások előrehaladásával kapcsolatban közölte, a munkák három utcában - Korona, Várkert és Török Bálint - zajlanak jelenleg, az építés mindenütt ütemterv szerint halad.
-Mindhárom utcában ugyanaz a munkavégzés zajlik, kibontották a régi szegélyt, építik az újat, folyik az autóbusz öblök újjáépítése, és burkolatmarásokat végeztek. A burkolatmarásokat a szerkezetek lokális cseréje követte azokon a helyeken, ahol a tervező szerkezethibát állapított meg.
Molnár István arról is szólt, a Török Bálint utcában már megtörtént az út felmarása, ez az útfelújítás teljes útzár mellett történik, az építési területre csak az autóbuszok és az utcában lakók hajthatnak be. Ennek ellenére még ma is sokan figyelmen kívül hagyják a forgalomkorlátozást és jogosulatlanul behajtanak a Török Bálint utcába. Ezzel veszélyeztetik az ott dolgozók biztonságát, akadályozzák a munkavégzést, a jogsértő cselekedetért pedig büntetést kaphatnak.
Molnár István, Áldozó Tamás és Unger Tamás (balról jobbra) az egyik építési helyszínen

Áldozó Tamás polgármester a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a jelenleg folyó útfelújítások a kormánytól kapott 650 millió forintos támogatásból valósulnak meg. Ennek első üteme zajlik most, mely négy utcát érint, és még két utca felújítása fog megtörténni. A Jókai utca felújításának előkészítése tart, ott az útépítési munkák a jövő év elején kezdődnek meg és várhatóan júniusban érnek véget. A Korvin utcával kapcsolatban elmondta, a kormánytámogatásból erre az utcára megmaradó forrás csak az utca egy részének felújítására lesz elég, így a városvezetés megvizsgálja, hogy az önkormányzat jövő évi költségvetéséből ki lehet-e ezt egészíteni, hogy az egész utcát fel tudják újítani. Itt egyébként nem csak útfelújításról van szó, hanem egy kisebb körforgalom kialakításáról is a Korona-Korvin utca kereszteződésében.
Mindhárom utcában épülnek az új szegélyek

A városvezető hangsúlyozta, a 650 milliós beruházáshoz tartozik a szükséges közműcsere, melyet a nyáron elvégeztek, ennek költsége 150 millió forint volt, így a teljes fejlesztés 800 millió forint értékű.
-Ezen túl egyelőre két európai uniós projektünk tartalmaz közlekedési infrastruktúrafejlesztést és még két pályázatunk áll elbírálás előtt a TOP második körében, melyek szintén útfejlesztésre irányulnak. Ha ezek is sikeresek lesznek, akkor újabb milliárdos nagyságrendű forráshoz jutunk. A már ismert sikeres projektjeink között szerepel az 500 milliós közlekedésfejlesztési pályázatunk és az ipari park fejlesztésére elnyert 800 milliós projekt, mely szintén közlekedési infrastruktúrafejlesztést tartalmaz. Mindkettőnél a közbeszerzési eljárások zajlanak, a cél az, hogy jövőre, amikor az időjárás engedi, megkezdődhessenek a munkák. Egyes munkafázisokkal kapcsolatban olyan hatósági egyeztetések szükségesek, melyekről tudjuk, hogy hosszú időbe telnek, mások rövid idő alatt lezajlanak - tájékoztatott a polgármester. Kiemelte, ez azt jelenti, hogy 2 milliárd forintot meghaladó összegű útfelújításra van lehetősége a városnak, ami újabb forrással egészülhet ki, a még el nem bírált pályázatok sikere esetén.

Áldozó Tamás arról is szólt, az útfelújítások mellett két héten belül megkezdődnek az őszi kátyúzási munkák is, melyeket a Városgondnokság végez. Ennek költsége 4 millió forint körüli összeget tesz ki és 300 négyzetméter úthiba eltüntetését teszi lehetővé.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!