61 kisdiákot fogadtak ünnepélyesen erkelesnek


2017-11-07 14:44:58  | cikk: Babos Petra  | 


61 kisdiákot fogadtak ünnepélyesen erkelesnek főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már több éves hagyománya van annak, hogy a névadó Erkel Ferenc előtt - aki 1810. november 7-én született, s akit a magyar nemzeti opera megteremtőjeként és a Himnusz megzenésítőjeként ismerünk - témanappal tisztelegnek.
Az aulában összegyűlt diákokat Heizer Zoltánné igazgató köszöntötte, majd Nagy Ákos 8. z osztályos tanuló, a diákönkormányzat vezetője ismertette a tartalmas nap programját.
Az Erkel-nap nyitányaként prezentációt hallgathattak meg a zeneszerző életéről és munkásságáról, majd a diákok elhelyezték az emlékezés koszorúját a névadó emléktáblájánál az aulában.
A nap fénypontjaként a nyolcadik osztályosok ünnepélyesen felkötötték a kékfestő-kendőt az elsősökre, ezzel erkelesekké fogadva a legkisebbeket. Az apróságok izgatottan várták már ezt a pillanatot, hiszen innentől váltak ünnepélyesen is igazi erkelessé.
A rendezvény ezzel nem ért végét, hiszen az alsósokat és a felsősöket is színes programokkal várták. A nagyobbak tartalmas vetélkedőn mérhették össze tájékozottságukat Kodály Zoltánról, hiszen idén ünnepli születésének 135. évfordulóját a híres magyar zeneszerző.
Szita Gabriella művészeti munkaközösség-vezető kérdésünkre elmondta, a diákok portrékat is készítettek Kodályról, és magyar népi motívumokat rajzoltak, színeztek ki, amelyeket az aulában ki is állítottak.
Kindertné Surányi Lívia tanító hozzátette, az alsósok is a Kodály év jegyében ünnepeltek. A kisebb korosztály filmet nézett meg Háry Jánosról, majd a pápai fúvószenekar nagyszerű koncertjét hallgathatták meg a nap zárásaként.
A témanap változatos programjai során ismét megtapasztalhatták a tanulók, hogy a zene, az éneklés színesebbé, gazdagabbá teszi mindennapjaikat, és hogy nagyszerű érzés ének-zene tagozatos iskolában tanulni és erkelesnek lenni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!