Megnyert meccset engedtek ki a kezükből


2017-11-06 14:09:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megnyert meccset engedtek ki a kezükből főképe
Jó formában, egészséges önbizalomtól fűtve készült az NB II-es kézilabda bajnokság 5. fordulójára a Bakonyerdő Pápa felnőtt alakulata, mely a negyedik helyezett Mórt látta vendégül. A pápaiak az elmúlt fordulóban értékes két ponttal tértek haza Veszprémből, míg a móriak magabiztos, 11 gólos győzelmet értek el az Alba-MÁV Előre ellen. Jól kezdték a kék mezes hazaiak a meccset, Bors Martin járt élen a gólszerzésben, a gólerős játékos minden zicceréből növelni tudta csapata előnyét, hét perc játék után 6-2-es állásnál kért időt a vendégek edzője. A folytatásban is a hazaiak irányítottak, s bár kevesebb találat esett, két-háromgólos vezetésük nem forgott veszélyben. A fordulat az utolsó két percben jött, amikor kétszer is egyenlítettek a móriak, a félidőre is megmaradt a döntetlen állás (12-12). A folytatásban Soós helyett Körli állt a háló elé, azonban ő sem foghatta Dreska hetesét, ami a második félidő első találata volt, először vezettek a vendégek (12-13). A folytatásban aztán Füzi, Sipőcz és Bors Martin is betalált, hamar öt gólra nőtt a különbség, a vendégek edzője időt is kért (20-15). Körli bravúrt-bravúrra halmozott, ám ismét jött a fordulat, a félidő derekára három eladott labda és egy kapufa miatt megint egyre zárkózott a Mór (20-19). És mivel a differencia a későbbiekben is megmaradt, érezhető volt, hogy az a csapat fog nyerni, amelyik jobban jön ki a véghajrából. 27-27-nél Körli megint ziccert fogott, az ellentámadásból Bors Martin talált be, az egygólos különbséget az utolsó másodpercekig őrizték a mieink, ekkor azonban a vendégek legjobbja, Dreska megint megrázta magát és 29-29-re módosította az eredményt, a hátralévő hat másodpercben pedig már nem sikerült a győzelmet érő találatot meglőni.

Bakonyerdő Pápa – Móri KSC 29-29 (12-12)

Kapcsándi Zsolt: Ha a mérkőzés összképét nézzük, igazságosnak mondható a döntetlen, hiszen bár többször is elhúztunk négy-öt góllal, a fáradtág okozta mentális problémák miatt nem tudtuk lezárni a meccs érdemi részét. Úgy érzem, játékban jobbak voltunk, kiváló átlövőink, gyors szélsőink vannak, emellett jó kapusteljesítmény és hellyel-közzel biztos védelmünk volt, de amíg nem tudunk átlépni a saját árnyékunkon, nem tudjuk megnyerni az ilyen kiélezett meccseket. Ettől függetlenül nincs okunk a búslakodásra, hiszen öt mérkőzésen mindössze egyszer kaptunk ki.

Pápai gólszerzők:
Bors Martin 12
Bors Patrik 6
Szakács Dániel 5
Vígh Dániel 3
Füzi Attila 1
Róth Gábor 1
Sipőcz Milán 1

A játéknapon a serdülők és az ifjúságiak is pályára léptek, a legkisebbek 27-14-es, míg az ifik 40-26-os győzelmet arattak. A bajnokság ismét hazai mérkőzéssel folytatódik, november 19-én 18 órától Szombathely látogat Pápára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!