Jótékony célú kaszkadőr-show


2009-09-07 14:25:44  | cikk:  | 


Szombaton és vasárnap az Elekthermax Vasas pályáján két nagysikerű előadást tartott az „Extrem Cascaders Team”. Szombati Edwárd és társai a 2009-es turné keretein belül látogattak 7 év után ismét Pápára. A csapat ügyességi és pirotechnikai bemutatóval készült a nagyközönségnek, melyek a főszervező elmondási szerint a salakpálya miatt is különösen veszélyesek. A társaság évente 80-90 alkalommal teszi kockára életét, itthon és külföldön egyaránt.

- Minden évben igyekszünk megújítani a show-t, idén a Magyar Kaszkadőr Szövetség hivatalos vizsgafeladatát mutatjuk be, melyek között szerepel a két keréken történő szlalomozás, szűk kapun áthajtás, több személy szállítása, ami azért is nehéz, mivel két keréken salakon nagyon nehéz egyensúlyban tartani az autót.

A technikai elemek mellett a szervezők a látványról sem feledtkezetek meg, az ún. ’Big Foot’ óriáskerekű autó roncsautókat tört, valamint Raymond Stauber román kaszkadőr - aki a Cobra 11 német filmsorozat kaszkadőre volt 2007-ben - egy 1200̊C –os lángoló fűzkapun ment át, kivívva ezzel a több száz néző elismerését. A csapat vezetője, aki egyben pilóta kaszkadőr is elmondta, hogy a tavalyi év különösen balszerencsésre sikerült.

- A 2008-as év szinte megtizedelte a csapat létszámát. Volt itt borda-,orr-,sípcsont- és csuklótörés is. Egyik kollégám egy bemutató alkalmával padkának csapódott egy autóvontatás után, neki sajnos két gerinccsigolyája is eltört. Igyekszünk minél nagyobb hangsúlyt fektetni a biztonságra, de ilyen élő bemutatók alkalmával a minimumra kell vennünk a biztonsági intézkedéseket és a felszereléseket is. Így sokkal izgalmasabb és látványosabb egy-egy showelem.

A csapat legutóbb 7 évvel ezelőtt adott nagy sikerű műsort Pápán, az akkori kedvező fogadtatás hatására látogattak el ismét a Vasas pályára. A kaszkadőrök amellett, hogy a nézők elkápráztatására törekszenek, egy sokkal nemesebb cél miatt is kockáztatják hétről-hétre testi épségüket.

- A kecskeméti Festő Alexen szeretnének segíteni, mivel születése óta izomtónuszavarban szenved. Neki gyűjtötték korábban a kupakokat is, a produkciónkkal szeretnénk felkelteni az ország érdeklődését, hogy minél többen segítsenek rajta. Kezdeményezésünket több országos napilap is támogatja.

Az extrém kaszkadőrök egy várpalotai és egy móri fellépés után Szlovákiában folytatják a show-t.

Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!