Megújult a Fáy lakótelepi óvoda egyik csoportja


2017-11-02 19:45:42  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Megújult a Fáy lakótelepi óvoda egyik csoportja főképe
Nagy meglepetés várja az őszi szünet után a Fáy András lakótelepi Óvoda Levendula csoportjának ovisait. A VI. Városrészi Majális főzőversenyén összegyűlt adomány óvodájukra eső részéből, illetve szülői felajánlásoknak köszönhetően ugyanis az elmúlt napokban megújult a csoportszobájuk padlója. A laminált padló lerakását követően az óvoda dolgozói szülők és Bocskay László önkormányzati képviselő segítségével ma délelőtt helyezték vissza a bútorokat a helyükre, így a kicsik hétfőn már a megszokott helyükön találják meg kedvenc játékaikat.
Bocskay László elmondta, a régi, elhasználódott, 40 éves parkettára helyezték le az új, korszerű, kopásálló laminált padlót, így már nem kell attól félni, hogy a gyermekek kezébe szálka megy, miközben a padlón játszanak. Mivel az óvoda szűkében van a férfi munkaerőnek, úgy gondolta, összefog a szülőkkel és a ki-, illetve visszapakolásban is segédkeznek.

A bútorok rakodásában Bocskay László önkormányzati képviselő is segédkezett

Vargáné Kis Judittól, az óvoda vezetőjétől megtudtuk, a városrészi majális főzőversenyének bevételéből 80 ezer forintot kaptak. Ebből két csoportszoba elhasználódott padlóját tervezték felújítani. Az összeg azonban nem fedezte volna a költségeket, ezért megkérdezték a szülőket, hogyan tudnak segíteni a terv megvalósításában. A szülők nagyon lelkesen álltak az ügy mellé, árajánlatokat kértek, felajánlották kétkezi munkájukat, illetve sokan pénzt is adományoztak, melynek nyomán újabb 168.000 forintnyi adomány gyűlt össze, így az őszi szünetben a Levendula csoportban mintegy 200.000 forintból megvalósulhatott a padló cseréje. A tervek szerint a városi óvodák kiegészíti az adományból megmaradt összeget, így valamelyik következő iskolai szünetben a másik csoportszoba padlóját is felújítják majd.
Molnár Ibolya, a Levendula csoport egyik óvodapedagógusa elmondta, kolléganőjével augusztus elseje óta tevékenykednek a 24 fős csoportban, ahol nagy számban vannak kiscsoportos gyermekek. Folyamatosan dolgoztak a csoport szépítésén, és ehhez most nagyban hozzájárult a padló cseréje. Nagyon örültek annak, hogy a szülők ilyen lelkesen és segítőkészen álltak a kezdeményezés mellé, így a gyerekek hétfőn már a megszépült szobába térhetnek vissza.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!