Ferenc pápa is fogadta a Balla DSE labdarúgóit


2017-10-30 19:53:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: msosz.hu  | 


Ferenc pápa is fogadta a Balla DSE labdarúgóit főképe
Ezüstéremmel tért haza a Rómában rendezett egyesített nemzetközi labdarúgó tornáról a magyar válogatott, melynek SO sportolóit győri, partnerjátékosait a Balla DSE pápai labdarúgói alkották. Az október 13. és 15. között megrendezett meghívásos, öt fős egyesített labdarúgó tornára 12 együttest hívtak meg az olasz szervezők: négy olasz gárda mellett Belgium, Franciaország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Nagy-Britannia, Portugália és Spanyolország volt ott a mezőnyben. A pápai és győri játékosokból összeállított magyar csapat a kvalifikáció során hibátlanul szerepelt, előbb Belgiumot, majd a Lazio-t is egyaránt 2-1-re győzte le. A magyar fiúk a csoportkörben először 1-0-ra megverték Belgiumot, majd 3-1-re kikaptak Litvániától, hogy aztán a szombati napot egy fantasztikus 4-1-es győzelemmel zárják Portugália ellen. Mindez azt jelentette, hogy nemzeti csapatunk a zárónapon a legerősebb divízió döntőjében a tornagyőzelemért léphetett pályára a litvánok ellen. A mieinket fűtötte a visszavágás tüze, 1-0-ra vezettek is, végül azonban ellenfelük fordított és 3-1-es győzelmet aratott. A Balla DSE-ből Budavári Csaba, Koch Márton, Hegyi József és Horváth Dávid lépett pályára, utóbbi azt mondta, az elveszített döntő ellenére sem volt senki csalódott, hiszen maradandó élményekkel lettek gazdagabbak.
- Szeretek ebben a versenyrendszerben szerepelni, több barátom is lett az SO versenyeknek köszönhetően az évek során, és most is nagy örömmel utaztam és igyekeztem a csapat hasznára lenni – mesélte Dávid. Nagyon jól éreztem magam az olaszországi torna során, egészen a döntőig meneteltünk, ahol már az első félidőben eldönthettük volna a finálét, a gól mellett két ziccerünk volt és két kapufát is lőttünk. Az egygólos előnyt nem sikerült megtartani, a jó játékerőt képviselő litvánok fordítottak, így a dobogó második fokára állhattunk.
Horváth Dávid elmondta, pihenésképpen megtekintették a Róma-Nápoly olasz bajnoki mérkőzést emellett Ferenc pápa is köszöntötte a nemzetközi torna mezőnyét. - A pénteki audiencián az egyházfő minden résztvevővel kezet fogott, ami azt gondolom, a világon bármely játékosnak nagy megtiszteltetés lenne, számunkra is az volt és örök élmény marad – tette hozzá a játékos.

Képek:


Címkék: labdarúgás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!