Visszatérő rendőri járőrözés a sírkertekben


2017-10-28 10:58:40  | cikk: HuHa  | 


Visszatérő rendőri járőrözés a sírkertekben főképe
Már mától rendszeres járőrözéssel igyekszik megelőzni a temetői lopásokat és a közlekedési baleseteket a Pápai Rendőrkaptányság a város és a járás sírkertjeiben és azok környékén. Mindenszentek ünnepére és halottak napjára minden évben kiemelt figyelmet fordít a kapitányság, hiszen ilyenkor nagyobb számban fordulhatnak elő gépkocsi feltörések, közlekedési balesetek és tolvajlások.
-A hétvégétől kezdődően fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk a temetőkben és környékén, munkánk során a közrendvédelmi állomány, a közlekedésiek és a bűnügyi szolgálat is visszatérően ellenőrzi a temetőket és a forgalmasabb utakat. Célunk, a közlekedés biztonságának fenntartása és az ilyenkor jellemző vagyon elleni bűncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések megelőzése – mondta el érdeklődésünkre Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, hozzátéve, a rendőröket polgárőrök segítik a város és a járás területén. A pápai kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendőri jelenlét ellenére fontos, hogy a temetőlátogatók maguk is vigyázzanak értékeikre, biztonságukra, hiszen mindenki mellett nem állhat rendőr. Mindez nem igényel különösebb erőfeszítést, csupán némi odafigyelést és a szabályok betartását.
Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes

-Az első lépés biztonságunk érdekében, hogy jól megválasszuk, mit kell magunkkal vinni a temetőkbe. Feleslegesen értéket, nagy mennyiségű készpénzt, iratot nem szükséges ilyenkor magunknál tartani, ha mégis szükség van ilyesmire, azt inkább a kabátunk belső zsebeiben tartsuk – figyelmeztetett.
Fontos, hogy a temetők parkolóiban hagyott gépjárművek ajtóit bezárják, ablakait felhúzzák és látható helyen semmilyen értéket ne hagyjanak. Egy kabát vagy egy üres táska is felkeltheti a gépkocsi feltörők érdeklődését, hiszen nem tudják, a kocsiban hagyott holmival nem éppen valami értékes dolgot akartuk letakarni. Ugyanez a szabály érvényes a kerékpárokra is, azt mindig le kell zárni és a csomagtartón, kosárban semmilyen táskát, csomagot nem szabad hagyni.
-A sírok gondozása, rendezése közben is ügyeljünk arra, hogy a sírokon semmiféle értéket, táskát ne hagyjunk őrizetlenül, hiszen néhány másodperc is elég annak eltulajdonításához - hívta fel a figyelmet az alezredes.

Császárné Elek Veronika azt is kérte, aki teheti, csak az ünnep napján vigye ki a koszorúkat, virágokat a temetőbe, hiszen a sokkal korábban elhelyezett koszorúk az ünnep idejére sajnos eltűnhetnek a sírokról.

A közlekedés ugyancsak számos veszélyhelyzetet jelenthet ilyenkor, a sírkertek környékén nagyon megnövekszik a forgalom, legyen szó gyalogosokról, kerékpárosokról vagy gépjárművekről. A szokásosnál is nagyobb körültekintéssel kell közlekedni ilyenkor, betartva a szabályokat a ráfutásos balesetek megelőzésére és a parkolói koccanásokra, melyek a figyelmetlen hátramenetből eredhetnek.
-Sok helyen a település szélén van a temető, ott, ahol nincs járda és közvilágítás sem, ezért kérjük a gépkocsivezetőket, hogy a gyalogosokra, kerékpárosokra nagyon ügyeljenek, a gyalogosok pedig az úttest baloldalán, lehetőség szerint a padkán közlekedjenek a balesetek elkerülése érdekében – kérte az alezredes.
Mindezek betartásával elkerülhető, az ünnep békéjét kellemetlen események zavarják meg.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!