Megjelent a könyvtár 2018. évi naptára


2017-10-28 00:20:19  | cikk: ha  | 


Megjelent a könyvtár 2018. évi naptára főképe

- Boldog lehet az a város, ahol templomtornyok tartják a házak fölött az eget - mondta dr. Áldozó Tamás polgármester azon a sajtótájékoztatón, melyen dr. Hermann Istvánnal közösen ajánlották az érdeklődők figyelmébe a Jókai Mór Városi Könyvtár 2018. évi, helyi és környékbeli templomokat bemutató falinaptárát. A városi bibliotékában immár hagyomány, hogy évről évre újabb kalendáriummal kedveskednek a város és a járás lakóinak.

A naptárban mindhárom történelmi felekezet templomai helyet kaptak

A 2018-as falinaptár a korábban megkezdett tematikát követi, Pápa és a járás falvainak templomait mutatja be, természetesen új fotókkal. A fényképeket a Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársa, Szabó Rita készítette, figyelemre méltó igényességgel és kreativitással. Többek közt a kéttornyúlaki, a bébi, a borsosgyőri és a mihályházi templom is bekerült a naptárba. Az, hogy helyi kalendáriumról van szó, nem csupán a fotóanyag mutatja, hanem az is, hogy június 16-át, Pápa város napját külön is jelölik.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, hogy a templomtornyok már messziről irányt mutatnak, s a mi városunk különösen gazdag templomokban. A naptár méltó módon állít emléket a pápai és a járási templomoknak, s az ilyen jellegű múltidézésnek mindenféleképpen helye van, s hozzátette, hogy öröm számára, hogy a könyvtár egy ilyen jellegű kiadványt ad közre évről évre.

Pápa város napja kék betűs ünnep

A naptár hátsó lapján Ürmös Lóránt gyűjteményéből származó képeslapok kaptak helyet, többek közt a ferencesek templomáról, a kórház kápolnájáról és a Ranolder Intézet kápolnájáról készült anzix látható itt. A kiadvány a KRSZ helyismereti program keretében valósult meg.
A Jókai Mór Városi Könyvtár 2018. évi falinaptára megvásárolható a könyvtárban és a könyvesboltokban.

Képek:


Címkék: naptár | könyvtár
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!