Véber: Nem győztes karakterek alkotják a csapatot!


2010-05-05 22:59:27  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos János  | 


Véber: Nem győztes karakterek alkotják a csapatot! főképe
A Lombard Pápa ma este a Soproni Liga 26. fordulójában Zalaegerszeg csapatát látta vendégül. A mieink a Szűcs, Quintero, Dlusztus, Farkas, Rajnay, Varga, Gyömbér, Rebryk, Jovánczai, Bárányos Abwo összeállításban futottak neki a mérkőzésnek. A találkozó első lehetősége a vendégek előtt adódott a 8. percben, ekkor Balázs lövését Szűcs védte bravúrral. Bő negyed órával később előnybe kerültek a vendégek, Balázs Magasföldi ívelését ballal magabiztosan lőtte a kapuba. A 35. percben Rebryk révén egyenlített a Lombard, Jovánczai visszafejelt labdáját küldte az ukrán játékos a kapu bal sarkába. A 66. minutumban újabb veszélyes zalai sarokrúgást jegyezhettünk fel, de Rudnevs fejesénél helyén volt Szűcs, ám a kipattanónál Horváth a jobb alsóba lőtte a játékszert. Negyed órával a vége előtt a gólszerzőt Gyömbér fejberúgásáért lezavarta a játékvezető, ám az emberelőnyt nem tudta kihasználni a hazai csapat, így 2-1-es vereséget szenvedett. Újabb olyan mérkőzést veszítettünk el, ahol mind labdabirtoklásban, mind mezőnyben az ellenfél fölé nőttünk, a három pont mégis a vendégek neve mellé kerül, amit nem futballtudásának, sokkal inkább mentális erejének köszönhet – erre hívta fel a figyelmet a lefújást követően Véber György is.

- Hétről-hétre elmondom, hogy uraljuk a játékot, ügyesen futballozunk. Ki nem állhatom ezt az „ügyes” jelzőt, egyre jobban fogalmazódik meg bennem az a gondolat, hogy nem győztes karakterek alkotják a csapatot. Egy csapat erejét a gödörből való kimászás mutatja, nekünk ez nem sikerül, folyamatosan egyre mélyebbre ássuk magunkat. Természetesen továbbra sincs baj, de a csapat hiába akar, ha kiélezett szituációkban a rossz döntést választjuk. Nincs meg a csapatomban az a racionalitás, ami a kiugró eredményt meghozhatná. Ezen kell sürgősen változtatnunk, hogy hogyan még magam sem tudom – vélekedett a szemmel láthatóan csalódott vezetőedző.

A 25. forduló eredményei:

Videoton-MTK 0-1

DVSC-Vasas 3-0

Győr-Ferencváros 2-1

DVTK-Nyíregyháza 0-1

Honvéd-Haladás 0-0

Újpest-Kaposvár 2-1

KTE-Paks 1-1

A bajnokság állása:

1 DVSC-TEVA 58

2 Videoton 57

3 Győri ETO 47

4 Zalaegerszegi TE 46

5 Újpest FC 45

6 MTK Budapest 40

7 Szombathelyi Haladás 33

8 Ferencvárosi TC 32

9 Kaposvári Rákóczi 31

10 Budapest Honvéd 31

11 Vasas SC 30

12 Lombard Pápa 29

13 KTE-Ereco 28

14 Paksi FC 25

15 Nyíregyháza Spartacus 22

16 Diósgyőri VTK 16

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!