Máltai elsősegély képzés


2017-10-27 17:12:29  | cikk: pi-pa  | 


Máltai elsősegély képzés főképe
Alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel, az újraélesztés technikájával és a félautomata defibrillátor készülékek használatának szabályaival is megismerkedhettek a mai nap folyamán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja által szervezett elsősegélynyújtó képzés résztvevői. A szeretetszolgálat országos központjából érkezett szakemberek vezetésével a Huszár Közösségi Házban megtartott rendezvényen negyvenen vettek részt.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat célkitűzése, hogy néhány éven belül valamennyi alkalmazottja és önkéntese rendelkezzen alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel. Ennek érdekében egy belső képzési rendszert dolgoztak ki, melynek során többnapos, gyakorlat központú tanfolyamokat tartanak munkatársaiknak. A szeretetszolgálat pápai intézményének munkatársai az idei év tavaszán végezték el a képzést, s akkor merült fel az ötlet, hogy ezeket az ismereteket szélesebb körben is elérhetővé tegyék. Így valósulhatott meg a mai képzés, melyet elsősorban olyan intézményeknek ajánlottak fel, melyeknek dolgozói gyakran vesznek rész nagy látogatottságú rendezvényeken, vagy nagy ellátotti létszámmal dolgoznak. Így a mai alkalmon főként a Jókai Mór Városi Könyvtár, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont, valamint az Egyesített Szociális Intézmény dolgozói vettek részt.
A tanfolyam iránt nagy volt az érdeklődés, így felmerült a lehetősége annak, hogy tavasszal újabb elsősegély képzést szervez a szeretetszolgálat pápai csoportja.

Képek:


Címkék: máltai
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!