10 évesek a Vidám Nagyik


2017-10-26 21:31:24  | cikk: Babos Petra  | 


10 évesek a Vidám Nagyik főképe
A Honvéd Bajtársi Klub egyik célkitűzése és alapszabályban vállalt feladata, hogy kulturális rendezvények szervezésével biztosítsa tagjai számára a szervezeti, közösségi életet, a társadalmilag és egyénileg is hasznos elfoglaltságot. Ennek a gondolatnak a szellemében Ruzsás Sándorné, Zsuzsa tagtársuk 2007-ben kezdte meg a Dalkör szervezését. Kirándulásokon, különböző rendezvényeinken figyelt fel azokra az emberekre, akik szeretnek énekelni. Szervezésbe kezdett és tervével megkereste az akkori vezetőséget és a klub elnökét. Az elvetett mag termékeny talajra hullt, Markel János nyugállományú ezredes úr akkori klubelnök és a vezetőség örömmel adott zöld utat a kezdeményezésnek. Később kiderült a tagság is örömmel fogadta az ötletet, így hivatalosan megalakult a Honvéd Bajtársi Klub „Vidám Nagyik” dalköre. A dalkör az elmúlt 10 évben rendszeresen és lelkiismeretesen készült a különböző fellépésekre, megmérettetésekre. A hagyományok és az értékek megőrzése mellett városunk vonzáskörzetében található településekkel való kapcsolatok kialakításában is tevékenykedett. Ma már rendszeresen járnak dalos összejövetelekre, majálisokra, katonadalos találkozókra. Részt vesznek településünk kulturális életében. A klub rendezvényein is rendszeresen fellépnek. 2009-ben a Kistérségi minősítő versenyen a Győri Nemzeti Színház zsűrijétől „Arany” minősítést kaptak.
A dalkör ma ünnepelte 10 éves jubileumát, melynek keretében emlékműsorral, lemezbemutatóval kedveskedtek a.
A Huszár Közösségi Házban Farkasdi Lajos elnök köszönetét fejezte ki a dalkörük minden egyes dalos pacsirtájának, akik az elmúlt 10 évben sok örömet szereztek a klubtagságuknak és az érdeklődő közönségnek. Köszönik az élményeket, az örömkönnyeket, s kívánják nekik és maguknak, hogy ez még sokáig így legyen.
-Öröm számunkra, hogy a Vidám Nagyiknak 10 év után sikerült az első CD-jüket kiadni. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, a rendezvényeken mindig képviseltetik magukat, ahol szép elismeréseket kapnak. Reméljük, még hosszú éveken át megörvendeztetnek mindenkit vidám dalaikkal – fűzte hozzá.
Soós Gyula őrnagy is büszkén nyilatkozott a dalkörről, hiszen ez ritkaság a honvédségen belül. A dalkör ezzel a Magyar Honvédséget erősíti, ezért nagyon elismerik őket. Fontos, hogy támogassák őket, mivel sokat tettek a honvédségért az évek során.
Ruzsás Sándorné Zsuzsa, a csoport vezetője elmondta, nagyon szeretnek együtt énekelni, nótázni. Öröm számukra, hogy együtt lehetnek, s énekelhetnek.
-Szeretjük a népdalokat, az operettet, a könnyű zenét is. Mindenféle műfajt szeretünk, hiszen számunkra az éneklés öröm és boldogság. Az énekkar jelenleg 15 tagú, s most már férfiak is erősítik a kis, lelkes csapatot. A dalkör minden héten tart próbát szerdánként, ahonnét vidáman megyünk haza – mondta Ruzsás Sándorné, majd hozzátette, a 10 év alatt sokfelé jártak, büszkék magukra, részt vettek a Kistérségi minősítő versenyen és a Kárpát-medencei nyugdíjasok ki mit tud?-ján is, ahol szintén jól szerepeltek. Mindig szívesen lépnek fel majálison, városi rendezvényen, egyszóval bárhol, ahová hívják őket.
A 10 éves jubileumra egy CD-t is kiadtak, 10 év 10 sláger címmel, melyhez az anyagi forrást pályázat útján nyerték el. Karnagyuk, Klesitz-Horváth Kinga segítségével mobil stúdióban vették fel a hangot. A repertoárban katona-és népdalok szerepelnek, amelyeket az ünnepélyen elő is adtak.
A jubileumra kiállítással is készültek, mellyel a dalkör 10 évét elevenítették fel. Az ünnepségről a torta sem hiányozhatott, melyet együtt fogyasztottak el a megjelentek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!