Népszerű az Észkerék verseny az általános iskolások körében


2017-10-26 21:26:39  | cikk: Babos Petra  | 


Népszerű az Észkerék verseny az általános iskolások körében főképe
Jól forog az Észkerék a matematika terén Pápán – mondta dr. Spissich László, az egyesület titkára az általános iskolásoknak szervezett versenyen.
Ötödik éve szervez az Észkerék Egyesület matematika versenyt általános és középiskolás diákok részére. A versengést két korcsoportban hirdettek meg a szervezők. A nagy népszerűségnek örvendő versenynek a Munkácsy-iskola adott otthont, ahol összesen több mint negyven csapatban 150 gyermek mérte össze tudását. Az idén újításként negyedik osztályosok is versenyeztek.
Dr. Spissich Lászlótól megtudtuk, nagy öröm számukra, hogy évről évre egyre népszerűbbek az Észkerék versenyek, sokan már nem első ízben vesznek részt a versenyen.
-A csoportos játék sokat segít a diákok fejlődése szempontjából, hiszen megtanulnak együtt küzdeni egy közös célért, egymást segíteni, amit később az életben is tudnak majd érvényesíteni. Az egyesület legfontosabb célkitűzése a matematika minél szélesebb körben való népszerűsítése, a gyakorlati logika fejlesztése és a mindennapi életben a matematikai törvényszerűségek megtalálása - hangsúlyozta a titkár.
A feladatok az előző évekhez hasonlóak voltak. A gyerekeknek elsőként egy elméleti feladatsort kellett megoldaniuk, melyben tesztkérdések és egy szöveges feladat szerepelt. Ezt követően a feladatsort a munkácsys tanárok kijavították, és mindkét korosztályból a legjobb csapatok vehettek részt a második fordulóban, amelyben izgalmas játékok tették próbára a diákok gyorsaságát, kreativitását és logikáját. A feladatsort idén a Munkácsy-iskola tanárai állították össze, s ők is javították, de a nemzetközi és országos eredményekkel is büszkélkedő Varga-Umbrich Eszter és Döbröntei Dávid is segített.
A legjobbak matematikai, logikai játékokat kaptak jutalmul.
A középiskolások versenyét november végén rendezik majd meg a Türr Gimnáziumban.


Képek:

I. korcsoport (4-5-6. osztályosok):
1. Villámhármas (Böröczky András Bálint, Hetyei Dániel, Hegedüs Dominik)
2. Csak Csajok (Kondor Dorina, Tóth Zsófia, Bencze Kitti)
3. Stern Máté és a lányok (Németh Dorottya, Bogdán Rebeka, Stern Máté)

II. korcsoport (7-8. osztályosok)
1. Közös nevező (Lőke Eszter, Tóth Bálint, Váczy Dorottya)
2. Tudatlanok (Baranyai Dominik, Szabó Gergő, Bohoni Csaba)
3. VöKoMa (Vörösházi Máté, Kovács Tamás, Matting Eszter)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!