Acsádysok a város református templomait látogatták a reformáció 500. évfordulója alkalmából


2017-10-26 12:20:56  | cikk:  | 


A reformáció 500. évfordulója alkalmából a 12.X osztálynak jutott az a lehetőség, hogy idegenvezetés keretében megismerkedjenek az ó-és új református templom történetével. Halászné Kapcsándi Szilvia a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményének munkatársa gazdag információkat juttatott el a diáksághoz.
Sok pápai a mai napig nem tudja, hogy a Fő utcán található templom a türelmi rendeletnek megfelelően torony, harang és utcára nyíló kapu nélkül 1784-re készült el.
Ugyancsak érdekesnek bizonyult, hogy az 1931-ben lebontott Jókai Színház helyére épült fel az újtemplom, melynek 2 harangját 1944-ben háborús célra elkobozták és beolvasztották. Csak 1988-ban pótolta a nagyobbikat a gyülekezet. Körbevezette az osztályt a később megnyíló Kálvin kávézóban, az ótemplom pincealagsorában és felmehettek az újtemplom orgonájához is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!