Idősek a Pápai Rendőrkapitányságon


2017-10-26 10:17:52  | cikk:  | 


Idősek a Pápai Rendőrkapitányságon főképe
A pápai Vajda Lakótelepi Nyugdíjas Klub tagjai tettek látogatást a Pápai Rendőrkapitányságon 2017. október 24-én délután.

A klubtagok elsőként megtekintették a rendőrkapitányság felújított épületét és udvarát, majd megismerkedtek az előállító helyiséggel. Ezt követően dr. Varga Balázs rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője tartott számukra tájékoztatást a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól. Az osztályvezető kiemelte, hogy az őszi-téli időszakban mind a gyalogosok, mind a kerékpárosok vonatkozásában kiemelt hangsúlyt kap a láthatóság, ezért a fényvisszaverő mellény viselését lakott területen belül is ajánlotta. Beszélt az idősek körében egyre népszerűbb elektromos kerékpárról is, amelynek kapcsán kihangsúlyozta, hogy a kerékpár motorjának működtetése esetén az alkoholfogyasztás szempontjából zéró tolerancia érvényesül e jármű esetében is.  Felhívta a szépkorúak figyelmét az úttesten történő átkelés szabályaira. Rámutatott arra, hogy az áthaladás a gyalogos-átkelőhelyeken a legbiztonságosabb, ám ott is csak akkor kezdjék meg az átkelést, ha meggyőződtek arról, hogy az érkező gépkocsi megadta számukra az elsőbbséget.

A délután végén minden látogató láthatósági mellényt és egy, a gyalogos közlekedés szabályait tartalmazó kiadványt kapott ajándékba.

Képek:


Címkék: rendőrségi