Newaza versenyt rendeztek


2017-10-24 16:02:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Newaza versenyt rendeztek főképe
Az évről-évre megrendezésre kerülő országos földharc bajnokság idén a Budapesten rendezett judo világbajnokság valamint a sűrű versenynaptár miatt elmaradt, ám köszönhetően a Judo a Pápai Sportért Alapítvány edzőinek a sportág kedvelői idén sem maradtak megmérettetés nélkül. A Pápai Küzdősport Centrumban ugyanis newaza (földharc) versenyt rendeztek. Az ország szinte minden pontjáról érkeztek versenyzők, húsz kategóriában közel 70 nevezést regisztráltak a pápai szervezők.
- A newaza versenyek remek alkalmat biztosítanak arra, hogy olyanok is visszatérjenek a versenyzéshez, akik koruknál fogva vagy valamilyen sérülés miatt az állásból való küzdelmet már nem tudják vállalni – tájékoztatott Mezei Csaba, a verseny egyik szervezője. Külön kategóriát hirdettünk a színes öveseknek, a tanuló fokozatú judokáknak és a fekete öves mestereknek. A verseny végén pedig az open kategóriában övfokozattól, súlytól és nemtől függetlenül bárki bárkivel összemérhette erejét. Nem meglepő módon a Bakony Bajnoka címet a veresegyházi versenyző, a 167 kilós Kerstner Róbert nyerte, aki az open kategória mellett nehézsúlyban is mindenkit maga mögé utasított. Nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek hozzánk, földharc versenyen ez a szám kifejezetten jónak mondható.
Mezei Csaba hozzátette, pápai színekben három utánpótlás-korú, három felnőtt férfi és négy női induló volt, mindannyian jól teljesítettek, külön kiemelte Füstös Istvánt, aki 40 esztendősen, élete első versenyén aranyéremmel gazdagodott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!