815 kilométer Kis Károly emlékére


2017-10-21 17:31:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


815 kilométer Kis Károly emlékére főképe
2015 márciusában Vadász Vince amatőr sportoló kezdeményezésére először rendezték meg az Országfutás elnevezésű sporteseményt. Az ötletgazda elképzelése az volt, hogy mindenki fusson, gyalogoljon minimum öt kilométert bárhol az országban, eredményét pedig töltse fel az országfutás honlapjára. A cél az volt, hogy legyen annyi teljesített kilométer, amely körbeérné a 2.246 kilométeres országhatárt. Az első rendezvényen majdnem 4.000 személy 46.733 kilométert hozott össze, az országhatár több mint húszszorosát. A legutóbbi, ötödik rendezvényen 10.629 regisztráló már 118.433 kilométert teljesített, amivel az országhatárt majdnem 53-szor körbeérték volna. A hatodik alkalommal életre hívott országos kezdeményezéshez városunk másodjára csatlakozott, október 21-én 100-nál is többen húztak futócipőt. A Várkertben családok, baráti társaságok, csapatok, egyesületi tagok is gyülekeztek kora délután, a futókat Györkös Virág szervező és Rádi Róbert, a Pápai Atlétikai Club elnöke köszöntötte annak kapcsán, hogy a pápai rendezvény egyben Kis Károly emlékfutás is volt.
- Karcsi bácsit mindenki szerette és tisztelte, szavakban nem lehet kifejezni azt a több évtizedes alázatos munkát, ami a nevéhez fűződik – mondta Györkös Virág szervező. Schlechtné Kósi Ildikó ötlete nyomán az országfutással Kis Károlynak is emléket állítunk, jó látni, hogy sokan kifejezetten azért jöttek, hogy leróják tiszteletüket. Előzetesen 77-en regisztráltak, a helyszínen még 50-en jelentkeztek, így összesen 127-en teljesítették az általuk választott távot.
A közös bemelegítést megelőzően Rádi Róbert szólt az egybegyűltekhez, a PAC elnöke rávilágított arra, hogy Kis Károly egész életében a pápai atlétikáért dolgozott.
- Kis Károly kezei közül olyan tanítványok kerültek ki az évtizedek során, akik hazai és nemzetközi versenyeken is sikerrel tették le a névjegyüket. Ennél talán még fontosabb, hogy Karcsi bácsi sokaknak mutatta meg, hogyan kell egészségesen élni és a sportból hogyan lehet tartást meríteni. A kiváló szakember akkor sem hagyta cserben szeretett sportágát, amikor nem működött klub a városban, pusztán szeretetből, elkötelezettségből egy fillér ellenszolgáltatás nélkül vitte tovább és fogta össze a gyerekeket. Halálával egy hatalmas űr keletkezett a városi és megyei atlétika életben, iránymutatását, szellemiségét igyekszünk megőrizni a jövőben is. Jó látni, hogy ennyien összegyűltünk a mai napon, köszönet a szervezőknek és a klub edzőinek.
A köszöntés után egyperces néma főhajtással emlékeztek a kiváló edzőre, majd a közös bemelegítés után útnak indultak a futók, mindenki annyit futott, amennyit szeretett volna. A célba érkezést követően a szervezők emléklappal és édességgel kedveskedtek a résztvevőknek, akik összesen 815 kilométert teljesítettek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!