A Veszprém sem tudta megállítani a Perutzot


2017-10-21 17:18:50  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


A Veszprém sem tudta megállítani a Perutzot főképe
A Veszprém elleni megyei rangadóval folytatta az NB III-as labdarúgó bajnokságot a Pápai Perutz FC. Az utóbbi hetek eredményei alapján két jó formában lévő csapat találkozott a szombati játéknapon, a veszprémiek legutóbbi öt bajnokijukon nem kaptak ki, míg a pápaiak sorozatban negyedik meccsüket is behúzták a 10. fordulóban a Csorna ellen. Izgalmas derbire volt tehát kilátás, melyet a Perutz a Sánta – Domján, Kovács, Kozma, Böröczky –Nagy B., Somogyi – Hanzl, Skriba, Baldauf - Szabó Zs. összetételben kezdett. A veol.hu tudósítása szerint sokan gyűltek össze a párharcra, mindkét csapat szurkolótábora képviseltette magát, de inkább a vendégdrukkerek voltak aktívak, lelkesen biztatták övéiket. A 9. percben a hazai kapuba került a labda, de a bíró nem adta meg a találatot, mert korábban a játékszer elhagyta a pályát. A Perutz FC játszott veszélyesebben, hazai oldalon Polareczki lövésén kívül nem akadt helyzet, ugyanakkor a vendégek nem tudták megszerezni a vezetést. Az események a félidő végén pörögtek igazán fel. A 36. percben Baldauf lőtt nagy kapufát, majd Hanzl szögletét megcsúsztatták a rövid oldalon, a hosszún Szabó Zsolt érkezett és a kapuba bombázott, 37. perc: 0:1. A második félidő első helyzete Szabó Zsolt nevéhez fűződött, a csatár fejesét Szűcs védte vetődve. Nem sokkal később a veszprémiek is veszélyeztettek, de a pápai védők szögletre tudtak menteni. Kiegyenlített volt a játék, a bakonyiak igyekeztek irányítani, ám a Pápa elég stabilnak tűnt. Sőt a 66. percben jól kontráztak, amelynek a végén Skriba lőtt a rövidbe, 0:2. A 76. percben a frissen becserélt Jurik szánta el magát lövésre 25 méterről, a labda megpattant Szűcs kapus előtt és a bal sarokba vágódott, 0:3. Több találat nem esett, megérdemelt győzelmet aratott a Pápa, amely okosan játszott, míg a veszprémiek gyenge napot fogtak ki.

Orbán Tamás: Sajnos ma minden tekintetben jobb volt a Pápa.

Marton Miklós: Jó ritmusban kezdtünk, szabályos gólunkat nem adták meg, de ez nem tört meg minket. Úgy gondolom, a játék minden részében felülmúltuk a Veszprémet.

VLS Veszprém – Perutz FC 0-3 (0-1) Gsz.: Szabó Zs., Skriba, Jurik

VLS Veszprém: Szűcs - Gulyás, Felber, Gunther (Szabó 51), Kókány – Boromisza (Irmes 58), Kocsis, Simon (Hoós 80) - Bene, Polareczki, Bognár

Perutz FC: Perutz FC: Sánta – Domján, Kovács, Kozma, Böröczky –Nagy B., Somogyi – Hanzl, Skriba (Iványi 84), Baldauf (Németh 61) - Szabó Zs. (Jurik 71)

A következő fordulóban is idegenbe utazik a csapat, az Érd elleni találkozót október 28-án rendezik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!