Kedden kezdődnek az útfelújítások


2017-10-20 21:40:32  | cikk: HuHa  | 


Kedden kezdődnek az útfelújítások főképe
Október 24-én, kedden megkezdődnek az útfelújítási munkák, melyekre 650 millió forint támogatást kapott az önkormányzat még a múlt év végén – jelentette be mai sajtótájékoztatóján dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester. A forrás felhasználásával hat belvárosi utca, út újulhat meg változó műszaki tartalommal, most az első ütem munkálatai kezdődnek meg.
Az egyik építési helyszínen, a Vásár utca-Török Bálint utcai csomópontban tartották a sajtótájékoztatót 

Az országgyűlési képviselő felidézte, a kormány az elmúlt években milliárdos nagyságrendű támogatást adott a városnak, a Húsgyár nehéz időszaka idején a kieső adóbevételek pótlására, a Várkertfürdő adósságának rendezésére, a Várkert úton egy fejlesztési célokat szolgáló ingatlan megszerzésére és a belterületi utak állapotának javítására.
-A kormány a tavaly év végi döntésével 650 millió forintot juttatott Pápa Város Önkormányzatának útfelújításra. A 90-es évek második felétől folyamatosan újítottunk fel utakat, ezek azonban mostanra leromlottak. Ezzel a segítséggel a képviselő-testület döntése alapján a legfontosabb utak újulnak meg és biztosítják a jó minőségű, biztonságos közlekedésre alkalmas útfelületeket –fogalmazott dr. Kovács Zoltán. Hozzátette, most az első ütem munkái kezdődnek meg, ezek értéke 229 millió forint. Kiemelte, ez nagy segítség volt a városnak, ennyi pénzt a városi költségvetésből ennyi idő alatt nem sikerült volna kigazdálkodni, ezzel a forrással viszont a közlekedésben mérhető és érzékelhető változás fog bekövetkezni.
A kormánytól kapott támogatás jelentős segítség a városnak - mondta dr. Kovács Zoltán 

Áldozó Tamás polgármester arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a munkák három ütemben zajlanak, ezek közül az első kezdődik meg, mely négy forgalmas utcát érint: a Korona utcát, a Vásár utcát, a Török Bálint utcát és a Várkert utat. Emlékeztetett, amikor a támogatást megkapták, a képviselő-testület felállított egy prioritási sorrendet, azokat az utakat vette számba, melyek a legnagyobb forgalmat bonyolítják le, és azt határozták el, hogy ezek közül a lehetséges legtöbbet fogják, jó minőségben elkészíteni.
-Nem akarjuk a minőséget kockáztatni azért, hogy több út készüljön el, azt szeretnénk, hogy amit megépítünk, az jó minőségű legyen – emelte ki a városvezető. Kedden az első ütem munkálatai kezdődnek meg, melyek az említett négy utca felújítását jelentik egy 229 millió forintos csomagban. A második ütemben 240 millió forintból a Jókai utca újul meg, ennek egy része útburkolat cserét takar, másik része pedig teljes – faltól falig – felújítást járdákkal, parkolókkal, parkosítással. A fennmaradó pénzből a Korvin utcát tervezik felújítani a lehető leghosszabb szakaszon a Korvin-Korona utca kereszteződésében körforgalom kialakításával.
Áldozó Tamás az első ütem részleteit ismertette

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárásokat az első ütemben három cég nyerte el, a jövő héten ők kezdik meg a munkát, de már megvan a Jókai utca kivitelezője is.
-A most induló, első ütemben elvégzett útfelújítások során burkolatmegerősítés, szegélycsere, autóbusz megállók újjáépítése és kétrétegű aszfaltozás zajlik majd, a felújítandó utak hossza 1900 méter – mondta el Áldozó Tamás. A munkálatok során a Vásár utcai csőtörés miatt megrongálódott útburkolatot is helyreállítják, ehhez vis major támogatást kapott a város. A Vásár utca a Celli úti körforgalomtól teljes hosszban megújul, a Török Bálint utca teljes hosszban történő felújítása tartalmazza a körforgalom burkolatcseréjét is. A Korona utcai útfelújítás a Rozmaring utcánál kezdődik és a Celli úti körforgalomig tart, nem érinti a Zárda utcai körforgalmat és a Korvin utcai kereszteződést, hiszen ott a harmadik ütemben körforgalmat alakítanak ki, a Várkert úti munkák pedig a Gróf úttól az E-on telepig folynak majd, mert ott a TOP-os pályázat keretében építenek ki körforgalmat.
A Vásár utca az egyik, amely december elejére megújul

A kivitelezés félpályás és teljes útzár mellett zajlik majd, jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani az építkezés idején, mely mind a négy utcában december 8-ig tart. Kedden még csak az érintett utcák kitáblázását végzik az építők, de aztán megkezdődnek a bontási, építési munkafolyamatok.
A polgármester hangsúlyozta, a város előtt álló egyik legnagyobb feladat a közlekedési infrastruktúra megújítása, melynek egyik részét ez a 650 milliós beruházás adja. Ezen túl az elnyert TOP-os pályázatok között is van, amelyik közlekedésfejlesztésre irányul 400 millió forint értékben, és az ipari park feljesztése is tartalmaz útfelújításokat.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!