26 diák küzdött a helyezésekért a német versenyen


2010-05-05 17:01:47  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


26 diák küzdött a helyezésekért a német versenyen  főképe
17. alkalommal rendezte meg hagyományos német tanulmányi versenyét a Munkácsy Mihály Általános Iskola ma délután. A városi megmérettetésre érkező 26 diák az írásbeli fordulón már összemérte tudását, ezúttal a szóbeli fordulót tartották az intézményben. Az írásbeli alkalmával a diákoknak egy feladatlapot kellett kitölteniük. A mai megmérettetés két részből állt, egy szövegértési és egy kommunikációs gyakorlatból. A versenyre való felkészülésből sokat profitálhattak a diákok – tudtuk meg Bíró Tamásné pedagógustól, az Idegennyelvi Munkaközösség vezetőjétől. A verseny legfőbb célja ugyanis, hogy a gyerekek motiváltak legyenek a nyelvtanulásban, emellett a felkészülés alkalmával megtanulnak kommunikálni, levelet írni és segíti őket szövegértésben is.
A megmérettetésen résztvevő diákokat egy anyanyelvi zsűritag és az iskola pedagógusai értékelték. A német tanulmányi versenyt a Német Kisebbségi Önkormányzat támogatta.

A verseny eredményei a következőképpen alakultak:

5. osztáyosok:
I. kategória:
1.helyezett: Danajka Balázs (Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola)

II. kategória:
1. helyezett: Szautner Bálint (Munkácsy Mihály Általános Iskola)

6. osztályosok :
I. kategória:
1. helyezett: Kőhalmi Márton (Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola)

II. kategória:
1. helyezett: Mező Virág (Munkácsy Mihály Általános Iskola)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!