Együttműködési megállapodásokat kötöttek


2017-10-18 23:10:09  | cikk: Babos Petra  | 


Együttműködési megállapodásokat kötöttek főképe
Pápa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata a közelmúltban nyolc együttműködési megállapodást kötött többek között a Monostorapáti, a Lovászpatonai, a Veszprémi, a Hajmáskéri, a Kisszőlősi, a Kamondi és a Berhidai Roma Nemzetiségi Önkormányzattal, hogy segítsék egymás munkáját kölcsönösen a pályázatokban, és rendszeresen találkozzanak, tapasztalatot cseréljenek a hatékonyabb együttműködés jegyében. A testület együttműködési megállapodást kötött a Pápai Járási Tankerülettel is, ezen szerződés szerint a nemzetiségi önkormányzat általános iskolánként 1-1 cigány származású, jó tanuló, jó sportoló diákot támogat könyvjutalommal és táboroztatási lehetőséggel. A javaslatot az iskolák teszik majd meg.
Az ülésen módosították a költségvetést, hiszen a személyi juttatásokat 30.000 Ft-ról 50.000 Ft-ra emelték fel.
Döntöttek a 2018-as pályázatokról is, melyeket az Emberi Erőforrások Minisztériumához nyújtanak be október végéig. Markos Róbertné elnök elmondta, hét saját pályázatot adnak be, többek között táborokra, szakmai napra, zarándoklatra és cigányzene és néptánc találkozóra.
A gyűlésen szó esett még a 2018.évi munkatervről is, mely szerint szerveznek farsangi, húsvéti játszóházat, gyermeknapot, roma napot főzőversennyel, szakmai napot Hodászra, szentmisét Ceferino emlékre, táborokat, zarándoklatot, valamint Mikulás és karácsonyi játszóházat is.
Sándor Endre Géza elnökhelyettes elmondta, az idei évben is számos program vár még a nemzetiségi önkormányzatra. Októberben lesz Halloween játszóház, novemberben Márton napi program, majd decemberben Mikulás és karácsonyi játszóház is, valamint advent egyik hétvégéjén ismét süteményt osztanak majd a járókelőknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!