Interaktív környezetismeret óra az Erkelben


2017-10-12 16:55:08  | cikk: Babos Petra  | 


Interaktív környezetismeret óra az Erkelben főképe
Az erkeles 1.z osztályos gyerekek interaktív környezetismeret órán vettek részt nemrégiben, melynek témája a gyalogos és kerékpáros közlekedés volt. A foglalkozást Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes vezette.
-Minden gyermek foglalkoztató füzetet kapott, melyben az óra első részében matricák beragasztásával bizonyították a közlekedésben részt vevő személyekről, közlekedési eszközökről és táblákról a már meglévő ismereteiket. Az elméleti óra végére megszerzett új tudásukat a gyakorlatban is alkalmazták. Minden kisgyermek láthatósági mellénybe bújt, és Vera néni irányításával közös sétán gyakorolták a gyalogos közlekedés szabályait. A délelőtt fénypontjaként az iskola udvarán álló rendőrautót vehették birtokba a gyerekek. Beülhettek, kipróbálhatták a hangjelzéseket és a hangosbeszélőt is. Igazán nagy élmény volt számukra. Ez a pár óra nagyszerű példa volt arra, hogy a gyerekek játékos formában tudják igazán maradandóan megszerezni életkori sajátosságaiknak megfelelően a közlekedési alapismereteiket, kulturált közlekedési szokásaikat, és válnak társadalmilag kívánatos, tudatos közlekedővé – tájékoztatta hírportálunkat Iványi Noémi tanító.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!