Közlekedési foglalkozás a kemenesszentpéteri óvodában


2017-10-10 10:25:37  | cikk:  | 


Közlekedési foglalkozás a kemenesszentpéteri óvodában főképe
Rendőrök segítségével gyakorolták a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait az óvodások Kemenesszentpéteren.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – az óvodapedagógusok felkérésére – 2017. október 4-én délelőtt a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi kemenesszentpéteri tagóvodájában tartottak közlekedési foglalkozást, ahova a kemeneshőgyészi óvodások is meghívást kaptak. A gyermekek először egy beszélgetés keretében ismételték át az úttesten történő átkelés szabályait, majd megismerkedtek a kerékpár kötelező tartozékaival. Ezt követően az udvaron levő aszfaltos mini utat vették birtokba, ahol láthatósági mellényben gyakorolták a szabályos kerékpározást. Megtanulták, hogy a gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosoknak mindig elsőbbséget kell adni, valamint megismerkedtek az elsőbbségadás táblával is, ami előtt mindenki alaposan körülnézett.

A kerékpározást követően nem maradhatott el a rendőrautó megtekintése sem, végül mindkét tagóvoda egy-egy kerékpáros fejvédőt, valamint térd- és könyökvédőt kapott ajándékba az Országos Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!