Évadnyitó sakkverseny


2017-10-10 07:22:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Évadnyitó sakkverseny főképe
25 fő részvételével a Huszár Közösségi Házban rendezte szezonnyitó versenyét a Szabadgyalog Sakk Egyesület. 15-15 perc gondolkodási idővel, rapid szabályok szerint kicsik és nagyok egyaránt asztalhoz ültek, a cél egyrészt a versenyzési lehetőség biztosítása, másrészt az október 15-én rajtoló megyei pontvadászatra való felkészülés volt. A nap végén senki sem távozott üres kézzel, a legjobbak okleveleket, tárgynyereményeket vehettek át.
- Mivel két első táblásunk, Margl Roland és Bartók Zoltán nyáron eligazoltak tőlünk, és a mai versenyen sem voltak jelen, nehéz lett volna megjósolni a győzteseket – mondta Kiss Csaba egyesületi elnök. - Az úgynevezett open csoportban és a 2008-ban vagy később születettek kategóriájában volt a legtöbb – számszerint nyolc – induló, előbbiben mindössze fél ponttal Mezei Zsolt, utóbbiban Gombás Dávid nyert. Úgy gondolom, jól sikerült a verseny, a legfiatalabbak értékes tapasztalatokhoz jutottak, míg a rutinosabbak gyakorolhattak az élesebb partikra.
Kiss Csaba elmondta, az egyesület a megyei első-és másodosztályú bajnokságban is indít csapatot, konkrét elvárás egyik osztályban sincs a sakkozókkal szemben.

Az évadnyitó verseny jegyzőkönyve ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!