Sima meccs volt


2017-10-07 18:34:15  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sima meccs volt főképe
Három hét alatt ötödik(!) tétmérkőzését játszotta a Motax-Pápai KC. Vajda Balázs csapata a szeptember 22-ei győztes bajnoki után Budafokra utazott, ahol - ahogy mondani szokták - beleszaladt a késbe (105-54), öt nappal később már Debrecenben pattogtattak a pápaiak, az U23-asok ellen hosszabbításban sajnos alulmaradtak Kálmánék (76-72). Legutóbb Veszprémben léptek parkettre a mieink, a Hepp Kupa első körében a megyei rivális 87-58-ra diadalmaskodott. Az NB I/B-s pontvadászat negyedik játéknapján pedig a nyeretlen Alba Fehérvár látogatott a Sportcsarnokba, nagy kérdés volt, hogy a minden bizonnyal mentálisan és fizikálisan is fáradt vendéglátók mennyire tudták kipihenni az elmúlt hetek megpróbáltatásait. Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, Lévi közelijére Kálmán válaszolt egy hármassal, három perc elteltével Kálmán újabb triplája után négy pont volt a különbség (10-6). A negyed derekán kért először időt a vendégek mestere, 14-6 után a rövid fejmosás hatott, hiszen Lukács és Szűcs is elhelyezett egy-egy triplát a hazai gyűrűben (14-12). Sokáig azonban nem bizakodhattak a vendégek, az első félidőben 19 pontig jutó Kálmán újabb sikeres kinti dobással hűtötte le a kedélyeket, tíz perc után hét ponttal vezettek a pápaiak (21-14). A második játékrészben tovább folytatódott a hazai dominancia, a vendégek védekezése többször elcsúszott, még faultolni sem tudták Fülöpéket, akik eredményes támadásokat vezettek, egy 12-4-es etap után unta meg a fehérváriak mestere a látottakat, időt kért (33-18). A rövid pihenő sem hozott gyökeres változást, a nagyszünetre 16 pontra hízott a differencia (49-33). A harmadik negyedben sem hagyott kétséget a mérkőzés végkimenetelét illetően a PKC, sőt kiváló palánk alatti játékának köszönhetően tovább növelte előnyét, nyolc perc alatt tíz egységet rápakolt az első félidőben megszerzett előnyére, a záró etapra így nyugodtan készülhettek a vendéglátók (74-43). A záró felvonás egyetlen kérdése az volt, eléri-e a 100-as álomhatárt a Motax, nos, ez végül nem sikerült, de így sem volt ok a csalódottságra, félgőzzel is simán nyertek az Alba fiataljai ellen a mieink 90-55 arányban.

Motax KC Pápa–Alba Fehérvár 90:55 (21:14, 28:19, 25:10, 16:12)

Vajda Balázs: Az 'A' csoportos Alba Fehérvár utánpótlás csapatukat indította el az NB I/B-ben, akik tehetséges, nemzetközi szinten is jegyzett játékosok, nagy potenciál van bennük, hála égnek, amit kértem a csapattól a Veszprém elleni Hepp Kupa mérkőzésen azt tudtuk ma folytatni. Összeszedett támadójátékkal a helyzeteink nagy részét bedobtuk, emellé még a palánk alatt érvényesíteni tudtuk a fizikai fölényünket, ezek voltak a kulcsai a mai győzelmünknek.

Motax KC Pápa: Kálmán 28/12, Hegedűs 14, Fülöp 7/3, Keller 2, Schveighoffer 6. Csere: Horváth A. 7/3, Kasza 2, Magya-ri 12, Présing 3/3, Domján 1, Németh A.

A PKC a következő fordulóban a FALCO U23-as együtteséhez utazik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!