Tízezer árvácskát ültetnek el


2017-10-05 18:37:05  | cikk: HuHa  | 


Tízezer árvácskát ültetnek el főképe
Megkezdte az őszi növénytelepítéseket a Városgondnokság, a hét elejétől egyre több helyen lehet látni frissen ültetett árvácskákat a város közterületein kialakított ágyásokban. A munkát a Március 15. téren kezdték, hogy az október 6-ai megemlékezésre rendezett legyen a templom előtti tér, azóta pedig folyamatosan több helyszínen is dolgoznak a virágültetők.
Városszerte 12 helyen díszítik majd árvácskák a virágágyásokat

-Tízezer-ötszáz árvácskát ültetünk el ebben a két hétben tizenkét ágyásba, ez a növénymennyiség kétezer-ötszázzal kevesebb, mint két évvel ezelőtt – mondta el Bakó István igazgató. Hozzátette, a kevesebb szezonális növény ellenére nem maradnak csupaszok az ágyások – melyekből egyébként több is van, mint a korábbi években – hiszen talajtakaró rózsákkal, évelőkkel, örökzöldekkel és fehér mosott kavics szegélyekkel díszítik az ágyásokat.
Meghatározott kompozíciót alkotnak a különböző színű virágok

Az árvácskaültetéssel párhuzamosan új ágyásokat alakítanak ki, meglévőket alakítanak át és néhány hét múlva örökzöldeket, évelőket és rózsákat is telepítenek. Új virágágyás készült a Fapiac téren egy régi virágos felület helyett, a következő hetekben pedig megkezdik a tűzoltóság előtt és a Vásár utcában is az ágyás kialakítását. Az átalakítás a Böröczky-domb virágos felületét és a Török Bálint utcai körforgalmat érinti.
Ezekben a hetekben az ültetések mellett a Városgondnokság még a kültéri bútorok festésén dolgozik, felújítják a Petőfi-gimnázium előtti fahidat, melynek elkorhadt elemei helyett újakat készítettek, ma pedig egy fát is ki kellett vágniuk a Gróf út elején. A gesztenyefa teljesen elszáradt, balesetveszélyessé vált, így az eltávolítása mellett kellett dönteni. A kivágott fán egyébként nagyon jól látszik, hogy a közepe pudvás volt már, sőt a törzs egyes részein üregessé vált.
Balesetveszélyessé vált az egyik Gróf úti gesztenyefa

-A vegetációs időszak végével megkezdjük a száraz ágak eltávolítását, az elszáradt fák kivágását és aztán a csemeték ültetését is – szólt az előttük álló munkáról az igazgató. A faültetéseket november első felére tervezik, 60-80 darab csemetét ültetnek el városszerte, télen pedig a nyesési munkákat végzik majd el. Csemetét ültetnek többek között a Celli útra, a Zárda utcába, Közgáz elé és a Fapiac tértől a Csókához vezető útra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!