Zeneszó a belvárosban


2017-10-03 23:19:28  | cikk: ha  | 


Zeneszó a belvárosban főképe

Kamaramuzsikát hallgathattak a járókelők a Kossuth utcán. A Bartók Béla Zeneiskola és a Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány idén is megszervezte hagyományos belvárosi koncertjét a zene világnapja alkalmából. Horváth Adrián, az intézmény igazgatója elmondta, hogy szeretnék megszólítani azokat is, akik nem járnak el koncertekre, nem ismerik a zeneiskolában folyó munkát.


A Kossuth utca és a Rákóczi utca kereszteződésében klarinét, fuvola, kürt, cselló kamaracsoportok muzsikáltak és volt egy ütős szóló is. A növendékek tanáraikkal együtt zenéltek. Főként klasszikus zene szerepelt a repertárban, elhangzott többek közt Bach, Csajkovszkij és Beethoven egy-egy rövidebb műve, de kortárs darabok is bekerültek a műsorba. Schandl Levente csellózni tanul a Bartókban, nagyon szereti a kamarazenét. A zene világnapi koncerten rendszeresen fellép, mint mondta, különleges hangulata van annak, hogy az utcán zenélnek, jó, hogy sokan megállnak hallgatni a játékukat.


Horváth Adrián augusztusban vette át a Bartók Béla Zeneiskola vezetését. Mint mondta, igazgatóként nagy hangsúlyt fektet a kamarazenére, arra, hogy minél több diák megismerhesse a közös muzsikálás örömét. Az intézményben eddig is működtek kamaracsoportok, ezt a jó hagyományt szertné gazdagítani, bővíteni, s nem titkolt célja, hogy a város fúvószenekarának is biztosítsanak utánpótlást a tagságban. Az első hónap sok munkával telt, tette hozzá, de nagyon élvezi a feladatokat, próbál úgy tevékenykedni, hogy a kollégák és a diákok érezzék, értük dolgozik.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!