Versennyel emlékeztek az atléták


2017-10-02 16:09:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Versennyel emlékeztek az atléták főképe
A Munkácsy Sporttelepén második alkalommal rendezte meg a Pápai Atlétikai Club (PAC) a Bánhidi Márk atlétikai emlékversenyt. A négy számból álló megmérettetést kegyeibe fogadta az időjárás, hiszen ragyogó napsütésben, szélcsendben vetélkedtek a diákok.
- 2016-ban Kis Károly kezdeményezésére rendeztük meg először az emlékversenyt, azóta sajnos már Karcsi bácsi sincs közöttünk, de szerettük volna tovább ápolni a hagyományt – tudtuk meg Mórocz Katalintól, a PAC edzőjétől. A versenyszámok kezdetét megelőzően egyperces néma tiszteletadással emlékeztünk meg Márkról és Kis Károlyról. A bajnokságot két korcsoportban (2003-2004 és 2005-2006) tartottuk a fiúknak és a lányoknak, nagy örömünkre az időjárás kegyes volt hozzánk, így sokan, 100-nál is többen mérették meg magukat a 100, 600 és 1000 méteres síkfutásban valamint a gumikalapács-dobásban. Szinte az összes általános iskola képviseltette magát, mellettük a Türr István Gimnázium és a Református Gimnázium tanulói is ott voltak a mezőnyben. A legtöbb első helyet - számszerint ötöt - a Tarczy szerezte, a Weöres négy első hellyel büszkélkedhetett. Négy versenyző, Könyves Kitti, Kovács Ivett, Orsós Martin és Kundi Xavér is két aranyéremmel gazdagodott.
Mórocz Katalin hozzátette, a versenyen jelen volt Márk édesapja, dr. Bánhidi Miklós is, aki az első helyezetteknek külön ajándékot, valamint minden versenyzőnek üdítőt, csokoládét ajándékozott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!