Megvan az első hazai Perutz siker


2017-09-30 18:56:17  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Megvan az első hazai Perutz siker főképe
Az NB III-as labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulójának szombati játéknapján a Pápai Perutz FC hazai pályán fogadta a BKV Előre együttesét. A 13. helyen álló pápaiak és a 10. helyezett fővárosiak csatájának tétje a három pont mellett az volt, hogy megszerzi-e első pontját, pontjait saját stadionjában a vendéglátó gárda. Ezúttal is több hiányzója volt Marton Miklósnak, Császár Attila eltiltás, Skriba Máté és Horváth Tamás sérülés miatt nem volt ott a keretben, a sárga-kékek mestere végül a győztes csapaton ne változtass alapelvet követve a múlt hetivel megegyező kezdőt küldte pályára a Sánta – Farkas D., Nagy B., Kozma, Böröczky – Somogyi, Németh, Hanzl, Szabó, Baldauf – Jurik összetételben. Jól kezdte a mérkőzést a hazai gárda, már a második percben Nacsának kellett nyújtózkodnia Hanzl lövésénél. A 9. percben aztán góllá érett az addigi pápai fölény, Somogyi labdáját Szabó Zsolt mellel tette maga elé, majd kilőtte a bal felsőt 1-0. A folytatásban kapkodóvá vált a mieink játéka, a vendégek vették át a kezdeményezést, ám helyzetig nem sikerült jutniuk, a védelem jól teljesített. A 25. percben Marton Miklósnak sérülés miatt változtatnia kellett, Németh kért cserét, aki a térdét fájlalta. Három perccel később Sántának akadt dolga, a pápai kapus Németh bólintását ütötte ki bravúrral, majd rövid ápolásra szorult, miután Balogh fejberúgta. A 40. percben az addigi legnagyobb BKV helyzet maradt ki, Miklósvári passzát Birtalan pöccintette el a kimozduló Sánta mellett, szerencsére Kozma visszaért és az üresen tátongó kapu torkából visszakanalazta a mezőnybe a labdát. A félidő hajrájában ismét a fehér mezesek veszélyeztettek, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Csepregi kapáslövését öklözte ki a hazai portás. A második játékrész elején kis híján kettőre növelte előnyét a Perutz, ám egy szöglet után Jurikot billentették ki az egyensúlyából, így nem tudott lőni, majd Böröczky került a földre, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Húsz perccel később a meccs talán legnagyobb helyzete maradt ki, Hanzl beadását Szabó fejelte rá, ám a bal sarokba tartó labdát a jobbra mozduló Nacsa lábfejjel még hárítani tudta. A folytatásban is nagy szívvel és elszántsággal küzdött a pápai gárda, mely a négy perces hosszabbításban meleg pillanatokat élt át: a 93. percben Csanálosi beadását előbb Lanczkor bólintotta a keresztlécre, a kipattanónál Csepregi találta el a kapufát, az újabb kipattanónál pedig Miklósvári fejelte a bal kapufára a játékszert, igaz ekkor már a mérkőzés egyik legjobbja, Sánta is akció közelben volt. A hátralévő időben nem változott az állás, a Perutz FC nagyot küzdve, kis szerencsével, de megérdemelten tartotta otthon mindhárom pontot.

Perutz FC – BKV Előre 1-0 (1-0) Gsz.: Szabó Zs. Jók: Sánta, Szabó Zs. ill. Sánta A., Csepregi

Marton Miklós: Nagyon nehéz meccsen vagyunk, túl, de a lényeg, hogy nyertünk, és végre láttam a csapatban a tüzet. Csak magunkat okolhatjuk, hogy az utolsó másodpercig hajtanunk kellett, ugyanis jó párszor eldönthettünk volna a meccset. Többször három a kettőben, négy a háromban vihettük a labdát az ellenfél kapujára, de rendre rossz megoldásokat választottunk. A végén talán visszakaptunk abból, amit korábban elvettek tőlünk, végre nem befelé, hanem kifelé pattant a labda. Összességében megérdemelt a sikerünk, mert többet tettünk a győzelemért.

Perutz FC: Sánta – Farkas D., Nagy B., Kozma, Böröczky – Somogyi, Németh (Iványi 25 – 80 Szép), Hanzl, Szabó, Baldauf - Jurik (Kovács 60)

BKV Előre: Nacsa – Csikortás (Csanálosi 56), Miklósvári, Balogh B., Ferkó, Birtalan, Csepregi, Sánta, Lanczkor, Kálmán, Németh Á. (Huller 60)

A Perutz FC a következő fordulóban Dunaharasztiba látogat, majd október 14-én 15 órától Csornát fogadja.

Képek:


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!