A lakosok véleményét várták


2017-09-28 21:51:59  | cikk: HuHa  | 


A lakosok véleményét várták főképe
A múlt héten kezdődött meg a Huszár lakótelepi orvosi rendelő épületének felújítása, melyre 60 millió forintot nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A beruházással kapcsolatban tartott ma este lakossági fórumot a Huszár Közösségi Házban Áldozó Tamás polgármester és Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője, akik a tájékoztató mellett a lakók véleményét is várták a felújításról.
Áldozó Tamás a korábbi egészségügyi beruházásokról is szólt

A kevés itt élő részvételével zajló rendezvényen a városvezető előbb az TOP első körében elnyert, 6,76 milliárd forint értékű pályázati forrás felhasználási területeiről szólt, majd arról beszélt, hogy a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása nem önmagában álló beruházás, hiszen a város az elmúlt két évtizedben számos egészségügyi infrastruktúrajavító fejlesztést hajtott végre önerőből és támogatási forrásokból.

A Huszáron lévő épületről - melyben háziorvosi praxis, házi gyermekorvosi praxis és védőnői szolgálat is működik – elmondta, a projekt 60 millió forintból valósul meg és ez az épület külső és belső felújítását tartalmazza a forrás erejéig. Tájékoztatójában ismertette a beruházás részletes költségvetését és a kivitelezési munkákra kiírt közbeszerzési eljárás eredményét.
Bocskay László önkormányzati képviselő arról szólt, hogy az épület felújítása mit takar. Kitért arra, hogy az egészségügyi alközpont régen megérett a korszerűsítésre, hiszen nem felelt meg az előírásoknak. Elmondta, hogy a belső terek megújításán, az épület hőszigetelésén és nyílászáró cseréin túl bővítést is tartalmaz a beruházás, így tudják biztosítani az előírt mozgássérült WC-ket és az eddig nagyon hiányzó babakocsi-tárolót.
-A felújítás elkezdődött, a kivitelező jelenleg a bontási munkáknál tart, hiszen a rendelkezésre álló tér jobb kihasználásához a belső terek átrendezése szükséges, de már a bővítmény alapjának építését is megkezdték – tudtuk meg Bocskay Lászlótól.
Bocskay László a felújítás részleteiről adott tájékoztatást

A lakossági fórumon a polgármester és a képviselő arról is beszélt, hogy a projektben elvégzett felújítás mellett az önkormányzat saját forrásból az épület környezetét is rendezni kívánja, s mivel ez még a tervezési program megalkotása előtt áll, a várják a lakosok véleményét arról, hogy milyen legyen az épület körülötti terület. A rendezvényen szó esett a TOP második körében benyújtott pályázatokról is, majd a jelenlévők tehették fel kérdéseiket. A Huszár lakótelepi rendelővel kapcsolatban Süle Zsolt arról érdeklődött, hogy az idei vagy jövő évi költségvetésből tervezi-e a város finanszírozni a rendelő környezetét. Áldozó Tamás válaszában elmondta, mivel ez a munka még a tervezés előtt áll, várhatóan a jövő évben kell a forrást biztosítani hozzá, amit, ha a város önerejéből nem tud megtenni, hitel felvételével terveznek megoldani.
A rendezvényen más témákhoz kapcsolódó kérdések is felvetődtek, így például a járdaépítések, az Acsády iskola előtti parkoló minőségének javítása és az ejtőernyős emlékmű védelme, de más projektekkel kapcsolatban is érkezett kérdés.
Nem csak erről a beruházásról kérdeztek a jelenlévők

A fórum után Bocskay László úgy fogalmazott, bár a rendezvényre kevesen látogattak el, folyamatosan hírt kívánnak adni a beruházás előrehaladásáról és személyesen is szívesen válaszol az érdeklődők kérdéseire a felújítással kapcsolatban.
Áldozó Tamás megerősítette, fontosnak tartja az ilyen szervezett személyes találkozókat, hogy a projektekről tájékoztassák a lakosokat, ugyanakkor a spontán találkozások alkalmával is állnak az érdeklődők rendelkezésére, hogy tájékoztatást adjanak. Az előbbi eset szerencsésebb, hiszen erre jobban lehet készülni és azokon azok a munkatársak is részt vesznek, akik a részletinformációkról is tudnak felvilágosítást adni.
-Az ilyen projektindító rendezvényekkel az a célunk, hogy felkínáljuk a lehetőséget arra, hogy az érintettek bármilyen kérdést fel tudjanak tenni, ami a következő hónapok beruházásával kapcsolatos. Mi most ennek a lehetőségét teremtettük meg – közölte. Hozzátette, egy orvosi rendelő kialakításánál szigorú előírások szerint lehet dolgozni, de az épület környezetének kialakításában várják a lakossági javaslatokat.
Áldozó Tamás kiemelte, minden projektnél szeretnék ezt a lehetőséget felkínálni, sőt vannak olyan beruházások, melyeket ennél sokkal több rendezvénynek kell végigkísérni, sokkal több társadalmasításra és érzékenyítésre lesz szükség.
-Azt szeretnénk, ha időben, egy visszavonhatatlan beruházási aktus megkezdése előtt mindenki tisztában legyen az információkkal és tudja, hogy mi miért történik. Így tudjuk a projektbe bevonni a pápaiakat és így tudjuk a projektek támogatóivá tenni még a kételkedőket is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!