Más jogosítványával akarta igazolni magát


2017-09-25 13:57:59  | cikk:  | 


Nem volt vezetői engedélye, ezért egy talált jogosítványt adott át a rendőröknek egy pápai sofőr. Az egyenruhások elfogták.

A 42 éves pápai S. Jánost 2017. szeptember 22-én kora reggel igazoltatta Bendes Attila rendőr törzsőrmester és Némethy Zsolt rendőr törzsőrmester Pápán. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr más nevére szóló vezetői engedélyt adott át számukra, míg ő jogosítvánnyal nem rendelkezett, továbbá a gépkocsit ideiglenesen kivonták a forgalomból, arra kötelező biztosítást nem kötött és a műszaki érvényessége is lejárt. A járőröknek az is feltűnt, hogy a forgalmi engedélyben szereplő műszaki érvényességére vonatkozó dátumot tollal átjavították.

A Pápai Rendőrkapitányságra előállított férfi gyanúsítottkénti kihallgatása alkalmával beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az autót néhány napja vásárolta, a bemutatott jogosítványt pedig Pápa egyik lakótelepén találta. Továbbá elismerte, hogy a forgalmi engedélyben ő írta át az érvényességi időt.

S. János ellen két rendbeli közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán, míg az engedély nélküli vezetés és az egyéb közlekedési szabálysértések miatti eljárást az Igazgatásrendészeti Osztály folytatja le.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi