Egy tripla döntött


2017-09-25 10:45:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egy tripla döntött főképe
Hazai pályán indult a Motax Pápa KC számára a 2017/2018-as NB I/B-s kosárlabda szezon. A pápai alakulat a zöld csoportban a budapesti MAFC II-vel találkozott. Az idény első tétmeccse a vendégek hibájából húsz perces késéssel indult, a kisebb közjáték a hazaiakat zavarta meg jobban, Hegedűs kiváló védőmunkája ellenére a harmadik perc végén 0-6 állt az eredményjelzőn. A szezon első pápai kosarát szintén az új szerzemény szerezte, Hegedűs ziccerével 2-6-ra módosult az állás. A negyedik perc végén Bordács triplája után kérte ki első idejét Vajda Balázs, a rövid tanácskozás eleinte nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, (5. perc 4-15), később Németh Armand első kinti dobásával sikerült hat pontra zárkózni, mely meg is maradt az első negyed végére (15-21). A második felvonás az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlott, egy 5-0-s fővárosi roham után szerezte első pontjait a PKC, miután tíz pont fölé kúszott a differencia a fiatal Schveighoffer Péter pillanatai következtek, aki előbb egy hármast, majd egy duplát süllyesztett el a gyűrűben, ám hat pontnál így sem sikerült közelebb férkőzni. A negyed második felében pontosabb befejezésekkel és jobb védőmunkával kiegyenlített a Pápa, Kálmán triplájával aztán először sikerült átvenni a vezetést (31-30). Az U23-asok büntetőkből ismét fordítottak, a nagyszünetre négypontos előnnyel mehettek a fiatalok (36-40). A harmadik felvonás kiegyenlített játékot hozott, folytatódott az adok-kapok, hol a Pápa, hol a MAFC vezetett, végül kétpontos vezetéssel készülhettek a mieink a mindent eldöntő, záró felvonásra (60-58). A negyedik negyedben újfent kiélezett küzdelmet láthattunk, egyik fél sem tudott megnyugtató előnyre szert tenni, 45 másodperccel a vége előtt 74-74 volt az eredmény. Az utolsó pillanatokban Fülöp szerzett labdát, majd Némethez passzolt, aki a sarokból egy tökéletes triplát helyezett el a gyűrűben, válaszolni pedig nem maradt ideje a fővárosiaknak, így sikerrel indult az idei kosárévad.

Vajda Balázs: Szurkolói szempontból egy kifejezetten élvezetes, izgalmas, lüktető négy negyeden vagyunk túl, szakmai szempontból viszont nyögvenyelős meccs volt a mai. Tipikus szezon eleji összecsapás volt, az első félidőben dadogott a játékosaim kezében a labda, sokat bizonytalankodtunk. A második félidőre a védekezésünk és a támadásaink is feljavultak, de nem tudtuk leszakítani ellenfelünket, érezhető volt, hogy egy-két dobás dönt majd. Szerencsére jókor jöttek az extra dobásaink és a slusszpoén a mi kezünkben volt. Sok munka vár még ránk, de örülünk a jó kezdésnek.

Motax-Pápai KC - MAFC II 77:74 (15:21; 21:19; 24:18; 17:16)

Pápa: Kálmán 17/3; Hegedűs 10; Németh 10/6; Horváth A 9/3; Schveighoffer 9/3; Horváth G 8/3; Magyari 7/3; Domján 3; Fülöp 2; Keller 2; Kasza; Présing.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!