Elindultak a minijudo foglalkozások


2017-09-22 12:43:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elindultak a minijudo foglalkozások főképe
Az ősz beköszöntével új utánpótlás csoportot indított a Bakony Judo Klub. Az évek óta sikeres ovijudo edzések mellett Balikó András vezetésével megkezdődtek a minijudo foglalkozások, melyeken rendszeresen 12-15 általános iskolás fiú és lány csiszolja tudását.
- Ilyés Gulya sportpszichológus tanácsait megfogadtuk, beépítettük edzésmódszereinkbe, és két hét után örömmel mondhatom, hogy beváltak az újítások - mondta Mezei Csaba, a klub edzője. A termünket egy paravánnal elválasztottuk, az egyik felén az ovijudo-, a másikon a minijudo foglalkozások zajlanak. Úgy éreztük, az ovijudo és az utánpótlás-edzések közé mindenképpen szükségünk van egy megfelelő átmenetre, melyet a minijudo biztosít. Itt fel tudjuk készíteni a gyerekeket arra az időszakra, amikor már nem az esést és az alapvető mozgásokat tanulják, hanem adott esetben versenyekre is készülhetnek. Bevontuk a munkába a fekete öv küszöbén álló fiatal edzőjelöltjeinket, ők, és a tapasztalt edzőkollégák is jól értenek a gyermekek nyelvén.
Mezei Csaba hozzátette, a minél hatékonyabb munka érdekében új szabályokat vezettek be a dojoban, az egyik ilyen, hogy a szülők csak az emeleti karzatról figyelhetik a gyerekekkel folyó munkát, ennek célja, hogy a judopalánták önállóbbak legyenek és jobban tudjanak a feladatokra koncentrálni. Az edzők dicséretkártyákkal is igyekeznek motiválni a piciket, akik jól viselkednek a foglalkozásokon egy ilyen jutalmat kapnak, és akinek tíz összegyűlik, aranyérmet vehet át az edzés végén, tíz éremnek pedig egy szorgalom kupa a jutalma.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!