Energetikai korszerűsítés öt önkormányzati épületben


2017-09-21 20:54:28  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Energetikai korszerűsítés öt önkormányzati épületben főképe
A mai napon megérkezett a hivatalos értesítés arról, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program energetikai korszerűsítést célzó kiírásán a pápai önkormányzat által benyújtott pályázat 299.154.800 forintos támogatást nyert, jelentette be délután megtartott sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester.
A közel 300 millió forintot öt önkormányzati intézmény – a Vörösmarty utcai otthonház, a Teveli úti idősek otthona, a Jókai Mór Városi Könyvtár, a Városi Sportcsarnok és a Nátus Konyha – energetikai korszerűsítésére fordítják majd. Az egyes épületekben eltérő mélységű beavatkozásokat hajtanak vége, de általában nyílászáró-csere, hőszigetelt homlokzat-felújítás, napkollektoros és napelemes rendszerek telepítése, valamint az energetikai rendszer megújítása valósulhat meg a pályázatnak köszönhetően.
A polgármester hangsúlyozta, a beruházások nyomán azt várják, hogy csökken az intézmények széndioxid kibocsátása, csökken a fosszilis energiahordozók felhasználása és egyre nagyobb arányban tudják majd felhasználni a megújuló energiaforrásokat, s mindennek következtében alacsonyabbak lesznek a fenntartási-, üzemeltetési költségek.
Dr. Áldozó Tamás hírportálunk kérdésére elmondta, a mai értesítéssel hivatalossá vált, hogy a város a TOP-os pályázatok első körében 6.767.029.800 forintnyi támogatást nyert el. Ez azt jelenti, hogy a megyében több mint minden negyedik pályázati forintot Pápa nyert el, ami létszám-arányosan és lakosság-arányosan is szép eredmény. Mindezek mellett a Pápai Járás több települése is sikeresen szerepelt a pályázatokon, tehát a járást hétmilliárd forintnál is több pályázati forrás gazdagítja majd. A polgármester dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szavait idézve úgy fogalmazott, azért nyerhetett ennyi pénzt a város, mert mindenki tette a dolgát.
A sajtótájékoztatón elhangzott, az önkormányzat a TOP-os pályázatok második körében is nyújtott be energiahatékonysággal kapcsolatos pályázatot, melynek célja a Türr István Gimnázium épületének megújítása.

Képek:


Címkék: TOP
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!