Harmadszorra is jót komédiáztak


2017-09-20 22:04:32  | cikk: ha  | fotó: Gulyás Renáta  | 


Harmadszorra is jót komédiáztak főképe

2015-ben szervezte meg először a Bödögei Komédiákat a Szó és Kép Színpad. A Pápához közeli településen él a csoport két tagja, akik szerettek volna egy hangulatos színjátszós fesztivált szervezni. Szerencsére a falu önkormányzata is a jó ügy mellé állt, így idén már harmadik alkalommal várták a vidám előadások kedvelőit a homokbödögei művelődési házba.


Szeptember 16-án ebéd után egy látványos menettel invitálták a helyieket a fesztiválra. A zeneszó sem hiányzott, a Sindő zenekar húzta a talpalávalót, hogy még jókedvűbb legyen a felvonulás. A megnyitón Veszpréminé Turtsányi Valéria mondott köszöntőt, muzsikált a KELLA együttes, s fellépett a Bíborvirág tánccsoport is.


A megnyitót követően aztán már a bohózatoké, vásári komédiáké volt a főszerep. A fesztiválon fellépett a Körmendi Kastélyszínház, a veszprémi Alig Színpad, a márkói Kamara TehátRum és a házigazda Szó és Kép Színpad. A színpadon megelevenedett egy Rejtő Jenő-történet, a Rézrúd, két Nádassy László-bohózat, A bigámista és a Tacskó, egy Karinthy-jelenet, az Emlékszel?, Hogyor József Furfangos betyár című vásári komédiája, A székely asszony meg az ördög című vásári komédia Csukárdi Sándor tollából és A két gyakás című francia pajzán bohózat.


A jó hangulatú rendezvény elnyerte a nézők tetszését, sok pozitív visszajelzést kaptak a szervezők, így jövőre is lesz Bödögei Komédiák. Addig is, aki nem látogatott ki a fesztiválra, legyen türelemmel, a Jókai Kör Mesepiac elnevezésű rendezvényén is tapsolhat a Szó és Kép Színpadnak. Szeptember 29-én A székely asszony meg az ördög című vásári komédiával lépnek majd fel, mely kicsiknek és nagyobbaknak is jó szórakozást ígér a Fő téren.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!