Közösségépítés a futballon keresztül


2017-09-19 19:36:31  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Közösségépítés a futballon keresztül főképe
Sportnapot szervezett a Perutz Stadionban a Hirtenberger Bt. és a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC). A családias hangulatú rendezvény csapatépítő összejövetelként szolgált az osztrák székhelyű nemzetközi vállalat számára, egyúttal a cég és a PELC kapcsolatát is erősítette.

Az esemény kiemelt pontja volt a stadion centerpályáján lebonyolított kispályás labdarúgótorna, melynek megnyitóján Király Gábor cégvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez. Mint mondta, a Hirtenberger Pápára telepedése a futballnak is köszönhető. A kormánypárti politikus felidézte: ő volt a pápai polgármester, amikor több mint 10 évvel ezelőtt Helmut Schuster, a vállalatcsoport tulajdonosa a városházán járt, hogy területet keressen a cége bővítéséhez. – Néhány perc múltán már nem a lehetséges területekről, hanem a labdarúgásról beszélgettünk. Ő is focizott, én is fociztam, és a közös „futballnyelvnek” köszönhetően pillanatok alatt megegyeztünk, hogy a Hirtenberger Pápára költözik, itt termel majd. Mi nem bántuk meg ezt a döntést, és bízom benne, hogy ő sem – jegyezte meg mosolyogva dr. Kovács Zoltán.

Ezt követően Tóth Péter, a PELC ügyvezető igazgatója köszönetet mondott a Hirtenbergernek, amiért a vállalat évek óta bőkezűen támogatja az utánpótlás-neveléssel foglalkozó pápai fociklubot, rajta keresztül pedig közel 400, főként helyi és környékbeli labdarúgó-palántát. A folytatásban a PELC kötelékébe tartozó gyerekek bemutatót tartottak futballtudásukból, majd kezdetét vette a nyolccsapatos kispályás focitorna. Király Gábortól megtudtuk, cégük nyolc üzletágából hat képviselteti magát a sportnapon, amire érkeztek kollégáik Ausztriából, Németországból és Angliából. Természetesen a Hirtenberger-kupán részt vett a pápai telephelyük focicsapat is, de „idegenlégiósként”, a nemzetköziség jegyében a külföldi kollektívák együtteseiben ugyancsak szerepeltek hazai munkatársak.
– Ez a kulturális és sportrendezvény elsősorban azt a célt szolgálja, hogy jól érezzük magunkat, megismerjük egymást. A Hirtenberger tulajdonképpen egy osztrák családi vállalat, amely több mint 150 éves múltra tekint vissza, és mostanra nemzetközi cégcsoporttá fejlődött. Eredetileg harcászati iparral foglalkozó lőszergyár volt, de az évtizedek alatt többféle üzletággal bővült. Mi itt, Pápán autókba gyártunk életvédelmi felszereléseket – nyilatkozta Király Gábor. A cégvezető kérdésünkre elárulta, az országos és a megyei munkaerő-piaci viszonyokhoz hasonlóan ők maguk is munkaerőhiánnyal küzdenek. Folyamatosan munkatársakat keresnek, egyebek mellett technikusokat, mérnököket és gyártósori dolgozókat.
Király Gábor kitért arra is, hogy stratégiai összeköttetésben állnak a PELC-cel, szívesen támogatják az ifjú focistákat. Legutóbb a társasági adó nyújtotta lehetőséget kihasználva nyújtottak támogatást a pápai utánpótlás-nevelő labdarúgóklubnak, amely többek között műfüves futballpálya létesítésére, illetve a gyerekek mezeire, felszerelésére, utaztatására fordítja majd a felajánlást.

Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett Hirtenberger-sportnapot a házigazda cég gyárának megtekintése, valamint közös ebéd, vacsora és parti is színesítette. A program során a résztvevők kipróbálhatták a Perutz Stadion sportinfrastruktúrájának több elemét, például a homokos strandfocipályát és a futball világában rövid idő alatt népszerűvé vált magyar találmányt, a teqballt.

Képek:


Címkék: PELC | labdarúgás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!