Kirándulás és vetélkedő a Bakonyban


2017-09-19 12:27:30  | cikk:  | 


Kirándulás és vetélkedő a Bakonyban főképe
A Pápai Rendőrkapitányság – a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi és Koordinációs Munkacsoportjának anyagi támogatásával – csóti, pápateszéri és vanyolai általános iskolások számára szervezett kirándulást.

A 2017. szeptember 15-én reggel kezdődő egész napos kirándulás úti célja Bakonybél volt, ahol a helyi Faluház adott otthont a délelőtti programoknak. A gyermekeket először egy bűn- és baleset-megelőzési témájú vetélkedőre hívták a rendőrök, amelynek során a csapatoknak közlekedési táblákhoz kapcsolódó verses feladványokat kellett megoldaniuk, biztonsági totót kellett kitölteniük, valamint az internetbiztonsághoz és vagyonvédelemhez kapcsolódó kvíz kérdésekre kellett választ adniuk. A fiatalok a játék során megtanulták, hogy a biztonságos jelszó legalább 8 karakter, ami célszerű, ha a kis és nagy betűk mellett egyéb szimbólumokat is tartalmaz, valamint védelmi funkcióját csak akkor látja el, ha azt mindenki előtt titokban tartjuk.

A vetélkedő után a fiatalok kipróbálhatták a részeg szemüveget, majd az ebédet követően a Pannon Csillagda várta őket, ahol az ismeretterjesztő előadások után kipróbálhattak egy katapultülést és magukra ölthették az asztronauták fejvédőjét és kesztyűjét is.

Képek:


Címkék: rendőrségi