Tanévnyitó a Pápai Református Teológián


2009-09-07 12:33:34  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Tanévnyitó a Pápai Református Teológián főképe
Tanévnyitó ünnepséget tartottak 2009. szeptember 6-án, 16 órakor a Pápai Református Teológián.  A teológia hallgatói, tanárai és dolgozói mellett a tanévnyitón jelen volt dr. Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke, a Dunántúli Református Egyházkerület főgondnoka, valamint lelkésztársak, ifj. Márkus Mihály, a pápai egyházközség lelkipásztora és Polgárdi Sándor esperes az evangélikus egyháztól.

Gondviselő atyánk, megköszönjük neked, hogy vigyáztál ránk a nyári szünidőben. Most hálából borulunk le eléd, hogy megőrizted egészségünket és szeretteinkét is, köszönjük a szorgalmat, a munkakedvet, és hogy újra itt lehetünk - hangzott el az ige Szakáll Péter esperes bevezető gondolataiban. Egy példabeszédet felolvasva, néhány fontos dologra hívta fel a figyelmét a diákoknak. Példaként a vizet említette, mely feltör a templomban, s ez a víz az Isten igéjét jelenti. Ahol ez nem így van, ott az ige nem hirdettetik ki, de megelevenedik minden, ahol ez így történik. De vannak helyek, ahol a víz megreked, ott minden marad a régiben. Szükséges, hogy a víznek legyen utánpótlása, ezért fontos, hogy ti tanuljatok, hogy szolgálatba állhassatok. „Szolgáljátok velünk, hogy minél több helyen megszűnjenek a tócsák, és hogy minél több ilyen forrás legyen, ebben a tanári kar bölcsessége segít majd nektek.”

Ezt követően dr. Vladár Gábor rektor megnyitó prédikációja következett. Kálvin lelkipásztorról való gondolkodását, beszédét, a lelkipásztori tisztségről való elmélkedését idézve nyitotta meg a tanévet.
Az idei év rövid tervezetét ismertetve a rektor elmondta: tíz első évfolyamos hallgató kezdi el a tanévet. Azon hallgatók, akik még a főiskolai képzésben szerezték meg diplomáikat, most mesterképzésben részesülhetnek, ők öten vannak.
Kiemelte, hogy új parkolót építettek, és még egy személyfelvonót is szeretnének a közeljövőben.
Három tanuló angol nyelvből kitűnően tevékenykedett, őket a tanárnőjük saját írású könyvével jutalmazták meg.

Végül dr. Huszár Pál, zsinati elnök útravaló gondolatit hallhatták a megjelentek.


Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!