Látványos családi nap a bázison


2017-09-17 18:01:52  | cikk: ha  | 


Látványos családi nap a bázison főképe

Családi napot szerveztek az MH Pápa Bázisrepülőtéren, melyen a dolgozók hozzátartozói vehettek részt, így több mint ezerötszázan tölthettek együtt egy kellemes napot a repülőtéren. 9 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődött a gazdag program, majd a Légierő Zenekar műsora után a a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges fegyverbemutatóját láthatta a közönség. Több százan nézték végig az ejtőernyősök ugrásást és a Kecskemétről gyakorló riasztásra felszállt Gripenek is elhúztak a pápai bázis felett.

- A családi nap minden évben fontos esemény, hisz a biztonságos, nyugodt munka háttarét a családok adják. Nagyon sokat dolgozunk, eltérő időrendben, nem ritkán távol a hozzátartozóktól, ezért ezeken a kötetlen alkalmakon együtt örülhetünk, a kollégák megismerhetik egymás családtagjait. Az idei családi nap már a harmadik ilyen rendezvény, külföldi barátainkkal, a Nehéz Légiszállító Programban tevékenykedő kollégáinkkal együtt ünnepelhetünk. A szervezést is közösen végeztük, hisz így programjaink is színesebbek. Örülök, hogy nagyon sokan regisztráltak erre a napra - mondta Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka.


Mivel családi napra várták az érdeklődőket, természetesen számos élményelemmel igyekeztek a gyerekek kedvében járni. Volt, aki a lufihajtogató bohócnál állt sorba különleges kéréseivel, sokan ugráltak a légvárban, népszerű volt a kislányok körében a csillámtetoválás és az arcfestés, de a pónik és a trükkös biciklik nyergébe is felpattantak a kicsik és nagyok, a bátrak pedig a rodeo bikára sem féltek felülni. De különleges lehetőségek is várták a katonacsaládok apróságait és nagyobb gyermekeit, hisz a reptéri tűzoltóautóba és a helikopterbe is beülhettek. Az íjász hagyományőrzők programja és kutyabemutató is sok érdeklődőt vonzott.

A Pápa Bázisrepülőtér jó kapcsolatot ápol a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Irodával is. Lautner Judit irodavezető elmondta, hogy az idei évben komplex szűrőprogramot végeztek a bázison, s volt többek közt egy nagyon sikeres dohányzásleszoktató kezdeményezésük is, ahol a résztvevők 20%-a búcsút mondott a káros szenvedélynek. A családi napra egészséges finomságokkal és mozgásos bemutatókkal érkeztek.


Egy-egy ilyen nyílt nap arra is jó alkalom, hogy az érdeklődők szemrevételezhetik, mi minden változott a hónapok során. A bázison nagyon sok fejlesztés történt, a legújabb beruházás egy átmeneti szálló kialakítása, a felújításnak köszönhetően itt közel kétszáz személy elhelyezésére lesz lehetőség. Ez tulajdonképp egy tranzitszálló az ideérkező vagy az innen továbbinduló katonák számára, mondta Gangler Lászlóezredes. Ezen kívül az utasterminál is 80%-os készültségű, az év végére a tervek szerint elkészül, s a jövő év márciusában üzemeltetni is fogják már, tette hozzá az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!