Az erzsébetvárosiak mulatsága


2017-09-17 16:48:16  | cikk: Babos Petra  | 


Az erzsébetvárosiak mulatsága főképe
Bejött a meteorológusok szombatra ígért jóslata, mivel esős, felhős, de kellemes kora őszi időjárás fogadta az Erzsébetvárosi Napra kilátogatókat. A kilencedik alkalommal megszervezett programon az idei évben kilenc főzőcsapat ragadott fakanalat, hogy megmutassa gasztronómiai tudását. A csapatok között voltak helyiek is szép számmal.
Földi Gábor, Gusty az Erzsébetvárosi Fiatalok csapatának vezetője elmondta, a kezdetek óta minden évben részt vesznek a főzőversenyen, hiszen a lelkes tagok mindegyike fontosnak érzi, hogy az óvodát segítse, ahol csak tudja.
-Scher Csaba, Papp András és én főzünk az első versenyen, s azóta egyre több tagunk lett, egyenruhát és szakácssapkát is viselünk. Mindannyian jó barátok vagyunk, s igyekszünk szívünket-lelkünket odaadva főzni. Mi még sertéslapockát, sertés farkat is főztünk a pörköltbe, hiszen minden évben próbálunk valami mást beletenni a kondérba – mesélte a fiatal, s hozzáfűzte, jövőre ismét indulnak a versenyen.
Mészáros Balázs, a Gönczöl Bözsi csapat tagjaként kérdésünkre elmondta, ők első ízben vettek részt a főzőversenyen, amelyben mindenki erzsébetvárosi lakos, s főként családi alapon szerveződtek. Mint mondta, régóta tervezték már, hogy beneveznek ebbe a jó hangulatú programba, s örömükre, az idén ez sikerült is. A csapat káposztás-babos egytálételt készített, amelybe mindenki beletette főzőtudását és receptét.
A Gönczöl Bözsi csapata első alkalommal vett részt a főzőversenyen
A főzőverseny bevételét idén az Erzsébetvárosi Óvoda kapta, akik szintén képviseltették magukat a versenyen. Petri Lászlóné elmondta, nagy öröm számukra, hogy már nem első ízben ajánlották fel nekik a szervezők a bevételt, az évek során rengeteg mozgásfejlesztő és udvari játékot tudtak vásárolni az apróságoknak.
-Vad- és csülkös sertéspörköltet készítettünk. A délelőtt folyamán a dajkák, délután pedig az óvónők foglalkoztak a gyerekekkel a kézműves játszóházban. Az idei évben projektkort szeretnénk vásárolni a befolyt pénzből – fűzte hozzá az óvodavezető.
Késő délelőtt egyre intenzívebb illatok csalogatták a városrészen élőket a vasútállomás környékére. A zsűrinek nem volt könnyű a dolga kiválasztani a legkiválóbbakat. A zsűri elnöke Horváth Jenőné volt, az ő munkáját Bódai Zoltánné és Töreki Gyula segítette. Mint mondták, az étkek nagyon finomra és ízletesre sikerültek mindenkinél. Az ételeket illatuk, küllemük és ízviláguk szerint pontozták, de emellett odafigyeltek a terítésre, a csapatmunkára, az öltözékre is. Így a zsűri döntése alapján a Hakapeszi II., vagyis a Vörösmarty Úti Otthonház csapata állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a másodikak a nyugdíjasok, míg a harmadik a Kocsis Büfé Baráti Kör csapata lett.
A Hakapeszi II.csapata
Györkösné Füredi Viktória, az ESZI Vörösmarty Úti Otthonház képviseletében elmondta, harmadik éve vesznek részt nagy lelkesedéssel a versenyen, melyben mindig vannak új tagok. A csapat hagyományos pörköltet csinált, amit gombával és erős paprikával fűszereztek. Természetesen ügyeltek a terítésre is, így őszi dekorációt varázsoltak az asztalra, ami nagyon tetszett a zsűrinek. A csapat nagyon örült az első helynek, ami meglepetést okozott nekik.
Délután aztán a gyermekeké volt a főszerep a városrészen, sétakocsikázhattak, rajzolhattak aszfaltra és trambulinozhattak, mászófalazhattak, beülhettek a tűzoltóautóba és a rendőrautóba is. A délután folyamán az Erzsébetvárosi Óvoda óvodapedagógusainak közreműködésével kézműveskedhettek az ügyes kezű apróságok. A jó hangulatú délután során színpadra léptek az Erzsébetvárosi Óvoda apróságai zenés-táncos műsorukkal, majd a Dé-Mol Színtársulat mesejátékát láthatták a gyerekek. A színpadi produkciók sorát Pápa Város Fúvószenekarának színvonalas összeállítása, a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett Csoportjának műsora is színesítette, miközben a rendezvénysátorban egyre nagyobb tömeg gyűlt össze a vidám zene hallatán.
Pápa Város Fúvószenekara nagy sikert aratott műsorával
A szép számban összegyűlteket Venczel Csaba önkormányzati képviselő és Áldozó Tamás polgármester köszöntötte. Venczel Csaba köszönetét fejezte ki minden főzőcsapatnak, akik részt vettek a délelőtti főzésen hozzájárulva ezzel az óvoda további fejlesztéséhez. Az idei évben 150.000 Ft gyűlt össze. Mint mondta, tavaly a Göncöl utcai játszótér felújítására gyűjtöttek, amit nemrégiben adtak át a gyerekek legnagyobb örömére. Az önkormányzati képviselő kiemelte, tavaly rendezték meg első ízben, hagyományteremtő szándékkal az Erzsébetvárosi Adventet, s ezt idén is szeretnének megtartani, hiszen nagy sikere volt a programnak.
Áldozó Tamás kiemelte, a következő két évben sok változás, felújítás lesz Erzsébetvárosban, amit közös ügyüknek kell tekinteniük a helyieknek.
-Ha van kedvük, figyeljék ezeket a változásokat, s próbálják befolyásolni is. Sok alkalmat fogunk felkínálni azért, hogy kritikát kapjunk, tehát sok olyan alkalom lesz, amikor tudunk majd beszélni a közös ügyekről. Ha Önök minden fázisában ott lesznek ezeknek a változásoknak, akkor ez tényleg közös ügy lesz, s úgy fogják érezni, hogy velünk együtt épül a város, s az, ami elmúlik, mégis szép lesz – emelte ki a polgármester, majd hozzáfűzte, bátran mondják el véleményeiket, ötleteiket, hiszen így fog együtt épülni a város.
A városrészi nap fénypontja az Erzsébetváros Kis Hercegnője választás volt, melyen az idei évben négy bájosabbnál bájosabb óvodás kislány indult habos-babos ruhákat öltve, lokniba csavart frizurákkal. A kislányok kedvesen integettek szüleiknek és ismerőseiknek, s mosolyogtak csodaszép ruhácskáikban. A három tagból álló zsűrinek ezért nem is volt egyszerű a
feladata, de végül Kontics Enikőt választották a 2017. Erzsébetváros Kis Hercegnőjének.
Kontics Enikő lett a IX.Erzsébetvárosi Nap kis herrcegnője
Az Erzsébetvárosi Napot a Black Bunny Rock and Roll Club pörgős bemutatója, majd az Új Fiesta és a Rock Life Cover Band koncertje zárta a késő esti órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!