Távoli bombák okozták a Perutz vesztét


2017-09-17 14:48:36  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Távoli bombák okozták a Perutz vesztét főképe
A távoli lövésekből bekapott két gólra csak egy büntetőből szerzett találattal tudott válaszolni a Pápai Perutz FC hazai pályán a Tarr Andráshida SC ellen, így Marton Miklós legénysége elszenvedte ötödik vereségét az NB III-as labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában.

Az esős időben kezdődő találkozón a pápaiak a Sánta – Böröczky, Domján, Császár, Kozma – Jurik, Somogyi, Hanzl, Németh L., Baldauf – Szabó Zs. összetételű tizeneggyel futottak ki a Perutz Stadion gyepére, és rögtön a kezdő sípszótól magukhoz ragadták a kezdeményezést. A hazaiak mezőnyfölényben futballoztak, ami kisebb lehetőségekben is megmutatkozott: a 8. percben Baldauf jobb oldali beadását Szabó Zsolt 12 méterről kapura fejelte, de a vendégek hálóőrének nem okozott gondot a próbálkozás. Két minutummal később a Perutz előretolt csatára egyedül törhetett volna kapura, ha át tudja venni a labdát, majd ugyancsak őt találta meg egy jobbról érkező centerezés, ami elpattant tőle. Jegyezzük meg, a vizes, felázott, csúszós talaj nem könnyítette meg a pályán lévő labdarúgók dolgát...
Az Andráshida védekezésre és kontrákra rendezkedett be – utóbbiból nem sokat mutattak a meccs elején. Aztán a 29. percben a fehér mezes vendégek szinte a semmiből megszerezték a vezetést, miután Kovács László jó 30 méterről, kissé jobbról a léc alá vágott egy szabadrúgást, 0:1. A lövés védhető lett volna, azonban Sánta elszámolta magát és meg is csúszott. A folytatásban leginkább pontrúgásokból igyekezett egyenlíteni a Perutz, Domján és Jurik is fejjel kísérletezett, ám az andráshidaiak hálója érintetlen maradt. A 40. percben egy bal oldali beadást Horváth Dániel a rövidről kapura csúsztatott, Sánta bravúrral hárított, majd kivédte a kipattanót megkaparintó Nagy Zoltán közelről érkező ismétlését is. A 44. percben Böröczky jobb oldali beadása után Horváth Dániel kézzel ért a labdába az andráshidai tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Szabó Zsolt a tizenegyest a kapu jobb alsó sarkába rúgta a 45. percben. A kapus rajta volt ugyan, de esélye sem volt védeni a jól helyezett, erős lövést, 1:1.

A szünet után az Andráshida bátrabb játékra váltott, aminek eredményeképpen Vittman fejjel veszélyeztetett, de Sánta hárított. Ezt követően egymás után jöttek a hazai helyzetek: az 51. percben Böröczky 24 méterről, jobbról félmagasan a rövidre rúgott egy szabadrúgást, amit Horváth Márton kapus bravúrral védett. Percekkel később Baldauf becselezte magát a tizenhatosra, de az ő próbálkozását is hatástalanította a hálóőr, mint ahogyan Németh László 13 méterről eleresztett kapáslövését a 64. minutumban. A 76. percben jött az újabb hidegzuhany a pápaiak számára: Szegleti Gergely mintegy 28 méterről, jobbról hatalmas, védhetetlen gólt ragasztatott a kapu bal felső sarkába, 1:2. Egy perc elteltével kis híján érkezett az egyenlítés, azonban a jobb oldalról a kapu elé tett labdáról két Perutz-játékos is lemaradt középen. A hátralévő időben a hazaiak becsülettel mentek előre, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsák, de komoly helyzetük már nem adódott. A hosszabbításban még történt egy nagyobb kavarodás az andráshidai kapu előtt, amivel kapcsolatban a sárga-kékek tizenegyest reklamáltak – mindhiába. A balsikerű mérkőzés utolsó említésre méltó momentumaként Császár Attila piros lapot kapott egy kisebb lökdösődés után a 91. percben, az eredmény pedig változatlan maradt.
A Tarr Andráshida SC két jól eltalált távoli lövéssel elvitte mindhárom pontot a Perutz Stadionból, míg a pápaiak továbbra is hadilábon állnak a helyzetkihasználással.

Pápai Perutz FC–Tarr Andráshida SC 1:2 (1:1)
Gólszerző: Szabó Zs. (11-esből), illetve Kovács L., Szegleti
Kiállítva: Császár

Marton Miklós: Minden mérkőzésen megvannak a helyzeteink, csak éppen nem tudjuk gólra váltani azokat. Tanulságos meccs volt a mostani. Az ellenfél két jól eltalált lövéssel elvitte a három pontot, nem emlékeszem rá, hogy lett volna helyzetük. Sajnálom, hogy így alakult a találkozó, a játékosok mentek előre, hajtottak. A végén pedig szerintem nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest. Mennünk kell tovább, a következő meccsen idegenben kell megszereznünk a három pontot.

Dobos Sándor: Értékes győzelmet arattunk. Nem kezdtük jól a mérkőzést, rengeteg szabálytalanságot fújtak ellenünk, ezekből zűrzavart tudott okozni a Perutz a kapunk előtt. Megszereztük a vezetést, majd megvolt a lehetőségünk a második gólra is. Érzékenyen érintett minket a tizenegyes, szerintem nem volt jogos. A második félidőben mezőnymunka folyt, de a cserékkel eldöntöttük a mérkőzést. Kitettük a pályára a szívünket, lelkünket, megérdemelten nyertünk.

Pápai Perutz FC: Sánta – Böröczky, Domján, Császár, Kozma – Jurik, Somogyi ('82 Koncsag), Hanzl, Németh L., Baldauf ('70 Udvardi) – Szabó Zs.
Edző: Marton Miklós

Tarr Andráshida SC: Horváth M. – Horváth T. ('46 Tóth L.), Major, Balla, Kovács L. ('73 Fülöp) – Nagy Z., Szegleti, Marsai, Varga M. – Horváth D. ('90 Ferencz), Vittman
Edző: Dobos Sándor

Képek:


Címkék: labdarúgás | Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!