Elégedett világbajnoki szereplésével a szkanderes


2017-09-15 09:07:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elégedett világbajnoki szereplésével a szkanderes főképe
Egy hétig feszülő izmoktól volt hangos Budapest, ugyanis idén nálunk rendezték meg a 39. WAF Szkander Világbajnokságot és a 20. Para-Szkander Világbajnokságot. A MOM Sportközpontban helyet kapó versenyen 60 ország közel 1500 versenyzője állt asztalhoz, köztük 70 magyar. A világeseményen nyolc asztalon folytak a küzdelmek, a junioroktól a felnőtteken és a szeniorokon keresztül a paraszkanderesekig számos kategóriát rendeztek meg, ráadásul az indulók külön összemérték az erejüket jobb és bal kézzel is. A világbajnokságon a nemzeti kvalifikációs versenyek megnyerése után egy bakonyszentiváni fiatalember, Frum István is asztalhoz állhatott, aki a közel 40 fős, 100 kilogrammos kategóriában jobb és bal kézzel is megmérette magát. István 2012-ben a Pápai Titán SE keretein belül ismerkedett meg a sportággal, azóta számos országos és nemzetközi bajnokságon vett részt, több dobogós helyezés fűződik a nevéhez. A pápai egyesület megszűnése után a győri NewAge Egyesülethez igazolt, majd néhány hónapja megalapította a Bakonyszentiván SE-t, ahol elnökként, versenyzőként és edzőként is tevékenykedik. Örömmel újságolta, hogy az indulás óta több tehetséges fiatal is kedvet kapott a sportághoz, akik ha kitartóak lesznek, szép jövő állhat előttük.
- Közel egy évet készültem a világbajnokságra, mellyel összességében elégedett vagyok - értékelte a vb-t a versenyző. Tudni kell, hogy a súlycsoportomban volt a legtöbb induló, végül jobb kézzel a középmezőny első felében végeztem, ballal pedig a középmezőnyben. Amerikai, szlovák, horvát ellenfeleket is le tudtam győzni, a dobogóra sajnos nem volt reális esélyem a komoly rutinnal, szponzori háttérrel rendelkező bolgár, kazah, grúz, amerikai nemzetiségű profik ellen. Az egyhetes világesemény fizikálisan is mentálisan egyaránt próbára tett, néhány kisebb sérülést is összeszedtem. Nekem még szerencsém volt, sajnos több komoly sérülés is tarkította a vb-t, több szakadásnak és felkarcsont-törésnek lehettünk szemtanúi. A jövőben is folytatni szeretném a versenyzést, reménykedem, hogy néhány szponzor lát bennem fantáziát és támogat, ebben az esetben biztos vagyok benne, hogy még komolyabb eredményekkel tudnék előrukkolni – bizakodott a sportember.
A magyar válogatott végül 16 éremmel zárta a világbajnokságot. Ez volt minden idők legsikeresebb magyar szereplése. Frum István idei utolsó megmérettetése a november 14-ei fővárosi Judgement Day lesz, utána a sportoló pihenni szeretne, majd januártól a 2018-as versenyekre koncentrálni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!