Sztupák László bekerült a serdülő válogatottba


2017-09-13 11:37:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sztupák László bekerült a serdülő válogatottba főképe
Az elmúlt hétvégén Székesfehérváron serdülő csapatbajnokságot és serdülő válogató versenyt rendeztek, melyen a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetői is részt vettek. A szezon végéhez közeledve az atléták szerették volna kihasználni az alkalmat, hogy tovább javítsanak eredményeiken.
- Kiválónak értékelem a székesfehérvári szereplést, legtöbben az egyéni legjobbjukat dobták. Mind az eredmény, mind a teljesítmény kielégítő, főleg, hogy közeledünk a szezon végéhez – mondta Varga Patrik, a sportolók felkészítője. Az eredmények ismertetésénél első helyre kívánkozik Sztupák László, aki idén először győzte le szombathelyi riválisát (67.08 m) és győzelmével bekerült a serdülő válogatottba, mellyel szeptember 30-án Horvátországban vesz részt egy nemzetközi versenyen. Molnár Dániel mindössze öt centiméterrel csúszott le a bronzéremről (61.73), így negyedik lett. A serdülő lányok között Gelencsér Viktória 9., a fiúknál Füredi Dániel 8. Piriti Mátyás 10. helyezést szerzett, míg Tóth Richárd épphogy kicsúszott a legjobb tízből. A felnőtteknél a hölgyek mezőnyében Csébi Fruzsina egyéni csúccsal (53.81) hatodik lett, a férfiaknál Nagy Gergely a 7. helyen zárt (61.45).
A PAC edzője hozzátette, örömüket beárnyékolja Kis Károly halála, mely nagy veszteség az egész magyar atlétika és természetesen a pápai klub számára. - 45 év egy élet munkája. Amit tőle kaptunk azt nem lehet szavakban elmondani. Szeretnénk folytatni a hagyományokat és amit elkezdett, hasonlóan eredményesen tovább vinni – tette hozzá Varga Patrik.
A klub szeretné tovább bővíteni kalapácsvetői létszámát, ezért várják 2005-ben és 2006-ban született fiúk és lányok jelentkezését. Jelentkezni a Perutz stadion dobópályán (a műfüves focipálya mellett) lehet hétfőtől péntekig 14:30-18:30 között vagy a 06/70 426-8673-as telefonszámon.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: atlétika
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!