Az adóterhek mérséklését tervezi az LMP


2017-09-12 19:36:15  | cikk: pi-pa  | 


Az adóterhek mérséklését tervezi az LMP főképe
Az LMP aláírásokat gyűjt annak érdekében, hogy az állami cégvezetők fizetése ne lehessen 4 és 5 millió forint. A pártnak már kezdetektől az az álláspontja, hogy szükség van bérplafonra, mondta el ma délután, a Kossuth utcán tartott sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese, majd emlékeztetett, a Fidesz politikusai 2010 előtt azt ígérték, ha kormányra kerülnek, akkor ezeket a magas fizetéseket csökkenteni fogják. 2010 után egy gyakorlati 2 milliós plafon megvalósult, de ez nem tartott sokáig, a kormány néhány hónappal ezelőtt az Országgyűlés elé állt az indítvánnyal, ami ezt a plafont 4 és 5 millióra emeli. Az LMP-s politikus hangsúlyozta, önmagában ezzel nem lenne nagy probléma, ha nem lenne ekkora szakadék az országban az alacsony és a magas fizetések között. Az ország így kettészakad, s nem csak a keleti és nyugati országrész között, hanem az egyes megyék között is egyre nagyobb a szakadék, így például Veszprém megyében 20 százalékkal marad el az átlagfizetés az országos átlagtól.
Az LMP-s politikus elmondta, pártjuk országjárása során arról is beszélnek az emberekkel, hogy milyen területeken és miképpen tervezik megváltoztatni az ország társadalom- és gazdaságpolitikáját. Véleményük szerint a Fidesz nem mond igazat, amikor a gazdaság stabilitásáról beszél, mert a gazdasági növekedés tulajdonképpen csupán a Magyarországon lévő multinacionális vállalatoknak, másrészt az uniós forrásoknak, és annak köszönhető, hogy a külföldön dolgozó magyarok fizetésük egy részét hazaküldik a családjuknak. Azt is látják, hogy a kormány csak a multinacionális vállalatoknak kedvez, miközben a minimálbér emelésének terhét a kis- és középvállalkozások viselik, ezért közülük egyre többen csődbe mennek. Schmuck Erzsébet kiemelte, az LMP hamarosan a kongresszus elé viszi a kis- és középvállalkozások támogatására vonatkozó programját, melyben mindenképpen mérsékelni fogják az adóterheket. Emellett a társadalmi széttagoltság megszüntetése érdekében a többkulcsos személyi jövedelemadó bevezetését is tervezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!