Újjáépített játszótér a Bástyán is


2017-09-11 22:20:58  | cikk: HuHa  | 


Újjáépített játszótér a Bástyán is főképe
Pénteken délután néhány felnőtt és gyermek jelenlétében jelképesen átadták a felújított játszóteret a Bástya lakótelepen. Az elkészült játszóhelyen Áldozó Tamás polgármester és Péntek Árpád önkormányzati képviselő fogadta a lakókat, kellemes időtöltést kívánva a kicsiknek az új és felújított játékokhoz.
Bakó István, Áldozó Tamás és Péntek Árpád (balról jobbra) a Bástya játszótéren

A képviselő elmondta, a Városgondnokság közel 2 millió forintot költött a Bástyán élő gyermekek játékterére és bízik abban, hogy sokáig örömüket lelhetik bennük. Felidézte, a korábbi játszótér nem csak az időjárás viszontagságainak volt kitéve, hanem a rongálóknak is, több padot teljesen tönkretettek, és nem vigyáztak a játékokra sem.
-Padokat kellett eltávolítani, helyettük újakat telepítettek, a meglévőket pedig felújították. Négy új játékot is vásároltak ide: kötélpiramist – ami nagy siker a Fő téren is -, rugós játékot, mérleghintát és egy pörgőt. A Városgondnokság munkatársai megújították az esési tereket, a homokozót felújították és új homok került bele, a használaton kívüli betonfelületeket eltávolították és füvesítették a területet, a növényzetet pedig erős nyeséssel megfiatalították – sorolta az elvégzett munkákat a képviselő – hozzátéve, óriási a változás a játszótéren, és reméli sokáig így is marad.
-Megbeszéltük a lakókkal, hogy miként tudjuk megóvni a felújított területet. Én kértem az ő segítségüket és mi is igyekszünk segíteni: a Városgondnokságot a parkolási problémák kezelésére, a közterület felügyeletet és a rendőrséget pedig arra kérjük, hogy az esti órákban gyakrabban járjanak erre.
Péntek Árpád arról is szólt, a 2 millió forintos költség a város költségvetésében nem nagy tétel, de sok magánszemély és vállalkozás adójából jön össze, tehát mégis jelentős beruházás.
Pörgő és kötélpiramis - két új játék a négyből

Áldozó Tamás polgármester arról szólt a játszótér átadása kapcsán, hogy az eddig felújított hasonló közterületek betöltötték a nekik szánt szerepet, hiszen igazi közösségi térként funkcionálnak, ahol nemcsak a gyermekek találnak kellemes időtöltésre, hanem az őket kísérő felnőttek is.
-Az újjáépített játszóterek működnek és vigyáznak is rájuk. Ebből a szempontból ez játszótér kritikus pontnak számít, hiszen itt már a kivitelezés alatt is történtek rongálások. Jó néhány elkeseredett lakóval találkoztunk itt, aki úgy érzi, hiábavaló volt a beavatkozás és feleslegesen szépült meg a környezet. Mi azonban optimisták vagyunk, és abban bízunk, hogy közösen ezt is meg tudjuk őrizni.

A Bástya játszótéren a kisgyermekek örömmel vették birtokba a megújult és újonnan telepített játékokat. Molnár Jánosné unokáival érkezett, akik bár nem itt laknak, gyakran játszanak itt, hiszen édesanyjuk a lakótelepen dolgozik, és a nagymamával sokszor eljönnek erre. Véleménye szerint, nagyon szép lett a terület, és a korábbinál sokkal több játéklehetőséget biztosít a kicsiknek. Egyik unokája Molnár Laura arról mesélt, nagyon tetszik a játszótér és már minden játékot kipróbált, kedvence pedig a pörgő. Unokatestvére, Micskó Vivien a közelben lakik, így ő több időt tölt a Bástyán.
-Kicsit réginek találtam a játszóteret, de most, hogy felújították sokkal jobb lett – mondta, hozzátéve, ők mindig vigyáznak a játékokra és a rendre.
A felnőttek nem bíznak abban, hogy nem lesz újabb rongálás

Az idei évben ez volt az utolsó játszótér, amit a Városgondnokság felújított, így most már hat megújult gyermekbirodalom van szerte a városban. Bakó István igazgatót arról kérdeztük, milyen módon őrzik ezek állapotát. Mint mondta, folyamatos a karbantartás, a kommunális részleg egyik munkavezetője rendszeresen ellenőrzi a játszótereket, a feladatokat naplózzák és a szükséges javításokat elvégzik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!