Német Nemzetiségi Nap lesz szeptember 23-án


2017-09-11 17:14:53  | cikk: Babos Petra  | 


Német Nemzetiségi Nap lesz szeptember 23-án főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat mai ülésén a testület tagjai a szeptember 23-ai rendezvényükről tárgyaltak. Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, idén szeptember 23-án, szombaton rendezik meg a Német Nemzetiségi Napot a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.
A rendezvénynek idén is a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskola aulája ad otthont. A program 16 órakor kezdődik, amelyen többek között fellép a Gannai Asszonykórus, az iskola nemzetiségi csoportja, a Vajda óvoda Rozmaring csoportja és a nagyteveli nemzetiségi énekkar és tánccsoport.
Ezen a programon mutatják be a nemzetiségi oktatásban résztvevő elsősöket is. A nyolcadikosok a hagyományoknak megfelelően átadják az édességcsomagokat, a „Schuletütéket” az elsősök számára. A rendezvény sváb bállal zárul, melyen a vértessomlói Heimattöne Kapelle húzza a talpalávalót.
A testület tagjai elfogadták a költségvetés módosításáról szóló határozatot, amelyre azért volt szükség, mert megérkezett a működési és a feladatalapú támogatás a nemzetiségi önkormányzat részére.
Vegyes ügyek keretében elmondták, az idei évben is szerveznek adventi hangversenyt, amely december 15-én lesz majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!